05 Mart 2014 06:00

Burası Survivor, yok öyle!

Televizyonlarda Survivor dönemi hat-trick’le başladı. Hırs, entrika, küfür… Ünlüler de gönüllüler de çıngar çıkarmaya gelmiş. “Star ailesi” ve Acun Ilıcalı için iyi, insanlık için önemsiz bir haber.

Burası Survivor, yok öyle!
Paylaş

Mithat Fabian SÖZMEN
İstanbul


Televizyonlarda Survivor dönemi hat-trick’le başladı. Hırs, entrika, küfür…

Ünlüler de gönüllüler de çıngar çıkarmaya gelmiş. “Star ailesi” ve Acun Ilıcalı için iyi, insanlık için önemsiz bir haber.

Oysa Dominik Cumhuriyeti’ne tüm yarışmacılar sevgi tomurcuğu halinde gelmişti. “Çok iyi anlaşıyoruz, süper takım, yolculuk harikaydı…” iki adrenalinde çiçek gibi açtılar. Küfür seansını eski Futbolcu Ahmet Dursun açtı. Futbolcu Serenay Aktaş sürdürdü. İki küfür de kaybedilen oyunlar sonrası geldi. Profesyonel sporculardan “sporcu ahlakı”, “centilmenlik” filan beklenebilirdi oysa... Profesyonel spor kariyerinde geliştirilmeye müsait kötü alışkanlıkların ortaya serilmesi diyelim.

Gönüllülerin Afrikalısı Samanta en sempatik yarışmacılardan biri olarak gözüktü. Kaybedilen yarış sonrası üzülen arkadaşı Berna’yı teselli ederken kullandığı “Oyun bu oyun” sözlerinin ne kadar naif olduğunu anlayacak kadar Survivor sakini olamamış henüz.

“Biz de sporcuyuz karşim” diye birkaç kez tekrarlama ihtiyacı hisseden Berna’nın Samanta’ya yanıtı “Oyun değil abi” oldu. İşte adalarda Acun’un görmek istediği hareketler. Bir Survivor efsanesinin dediği gibi burası oyun değil, “Burası Sörvarvıy”, yok öyle!

Samanta’nın olimpik koşucu Merve Aydın için “Kız çok iyi koşuyor ya” demesi de süperdi. Merve Aydın’a gelince, yarış kaybetmeye görsün, kumu suyu tekmeliyor. Ananız babanız dahil milyonlar izliyor; karizmayı çizdiğinize değer mi!

TURABİ-AKIN SİZİ GİDİ SİZİ

Çizik karizma demişken; bi’ Turabi var. Maşallah dil pabuç gibi ama henüz oyun kazandığını göremedik. Gönüllüler onun oynamadığı tek oyunu da kazandı. Süpermen kolyesiyle sık sık sinirlenip “Ben ona sinirlenmedim bro” diyor. Güçlü, atletik. “Ablalarla konuşmama”, “Bayanlara saygısızlık etmeme” prensipleri arasında… Babadan böyle görmüş. Kendisine hak ettiği cazı yapan ünlüler takımından kadınlara “Siz gidin erkekleriniz gelsin” diyecek kadar delikanlı! Heyt be! Akın’ı gönderirken iyi katakulli yaptı, bu halleriyle takımda da otoriteyi ele geçirmiş gözüküyor. Direktif yağdırmazsa geceleri uyuyamayan Fatih Terim gibi. Yalnız konsey gecesi Akın’ı başarılı bir taktikle takımdan sepetleyerek kendisi açısından akıllıca bir iş yaptı. Yakında Gönüllüler Adası’nda beyliğini ilan edebilir.

Ünlüler adasına gönderilen Akın’a gelince, anlaşılan kendi adasında entrika furyasını o başlatmış. Yine de halkın gözünde mağdur imajı yaratmayı başardı. Ben bu adamdan kıllandım valla. Fazla iyi. Bireysel dokunulmazlık ödülünü “Takım adına alıyorum” diyen adamdan korkacaksın!

ÖNCEKİ HABER

Hoş, Dündar’a seslendi

SONRAKİ HABER

Küresel milli maç mesaisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...