04 Mart 2014 13:58

Mısır'da, Hamas'ın faaliyeti yasaklandı

Filistinli örgüt Hamas'ın Mısır'daki tüm faaliyeti başkent Kahire'deki bir mahkemenin bugün aldığı kararla yasaklandı. Mahkeme kararı gereği Hamas'ın Mısır'daki tüm ofislerine el konuldu. Kararın ardından, Kahire'de yaşayan Hamas yetkilisi Musa Abu Marzouk'un da tutuklanma olasılığı gündeme geldi.

Mısır\'da, Hamas\'ın faaliyeti yasaklandı
Paylaş

Filistinli örgüt Hamas'ın Mısır'daki tüm faaliyeti başkent Kahire'deki bir mahkemenin bugün aldığı kararla yasaklandı. Mahkeme kararı gereği Hamas'ın Mısır'daki tüm ofislerine el konulurken, Reuters'in haberine göre Gazze Şeridine komşu bölgede faaliyet gösteren örgütün güvenlik güçlerince sıkıştırılma planlarının olduğuna dair işaretlerin geldiği belirtildi.

Kararın ardından Kahire'de yaşayan Hamas yetkilisi Musa Abu Marzouk'un da tutuklanma olasılığı gündeme geldi. Hamas ve liderleri, Muhammed Mursi'nin devrilmesinden bu yana Mısır güvenlik güçlerinin sert önlemleri ile karşı karşıya kalmıştı.

Sina yarımadasındaki El Kaide'den ilham alan İslami kalkışmanın sorumlusu olarak görülen grup, iddiaları kabul etmemesine karşın, Mısır otoriteleri Hamas'ı en büyük güvenlik tehdidi olarak görüyor. Kararın ardından açıklama yapan Hamas yasağı kınadı.

MÜSLÜMAN KARDEŞLER DE 'TERÖR ÖRGÜTÜ' İLAN EDİLMİŞTİ
Mısır ve Hamas arasındaki ilişkiler, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden alındığı Temmuz 2013'te kötüleşmişti. Yeni Kahire yönetimi, Filistinli örgütü Mısır topraklarında "terör eylemlerini" düzenlemek için Müslüman Kardeşler ile işbirliği yapmakla suçlamıştı.

Mısır yönetimi, kısa süre önce Müslüman Kardeşler'i de "terörist örgüt" olarak ilan etmiş, ve gösteriler de dahil hareketin tüm faaliyetlerini yasaklamıştı. Müslüman Kardeşlerin Mısır'da yönetimden düşürülmesinin ardından Mısır askerinin Hamas'ı da ortadan kaldırmayı planladığı biliniyordu. Mısır'da Mursi devrildikten sonra ordu İsrail kuşatması altında bulunan ve kaçak mal sağlamada kullanılan Gazze ile Mısır arasındaki bin 200 tüneli yerle bir ederek Gazze'nin ekonomisini zor duruma sokmuştu. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Peşmen: Hizmet anlayışını değiştireceğiz

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu\'dan Erdoğan\'a: Hukuk katili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...