28 Şubat 2014 06:00

Değeri bilinmeyen cennet

Ege Bölgesi’nin ikinci büyük nehri olan, Gediz Nehri’nin oluşturduğu, 40 bin hektarlık Gediz Deltası 287 kuş türünün yanı sıra daha pek çok canlı türünü barındırıyor. Alanda memeli hayvan türlerinden çakal, tilki, yaban kedisi, saz kedisi, yaban domuzu, gelincik, porsuk, yaban tavşanı gibi pek çok tür yaşıyor.

Değeri bilinmeyen cennet
Paylaş

Ege Bölgesi’nin ikinci büyük nehri olan, Gediz Nehri’nin oluşturduğu, 40 bin hektarlık Gediz Deltası 287 kuş türünün yanı sıra daha pek çok canlı türünü barındırıyor. Alanda memeli hayvan türlerinden çakal, tilki, yaban kedisi, saz kedisi, yaban domuzu, gelincik, porsuk, yaban tavşanı gibi pek çok tür yaşıyor. Ayrıca bugüne kadar yapılan çalışmalarda alanda 314 bitki türü tespit edildi.

Gediz Deltası bu haliyle İzmir’in yanı başında kente 18 kilometre uzaklıkta keşfedilmeyi bekleyen cennetten bir köşe olarak duruyor. Tüm tanıtım çabalarına rağmen, belgesel kanallarında yayınlanan görüntüleri aratmayan Gediz Deltası, hem yurt içinde hem de yurt dışında hak ettiği değeri bulamıyor. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Güneş sisteminin dışında su bulundu

SONRAKİ HABER

HSYK yasası Resmi Gazete\'de yayımlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa