27 Şubat 2014 15:16

Boğaziçi Üniversitesi'nde İHH standına tepki

Boğaziçi Üniversitesi'nde İHH standı açılmasına tepki gösteren yurtsever, sosyalist ve demokrat öğrenciler ile dernek üyeleri arasında kavga çıktı.

Boğaziçi Üniversitesi\'nde İHH standına tepki
Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi'nin Kuzey Kampüsü'nde, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) görevlilerinin stant açması üniversitede gerginliğe yol açtı. Suriye ve Rojava'ya dönük gerçekleştirilen saldırılara insan yardım malzemesi adı altında askeri mühimmat taşımakla itham edilen derneğe ait standın sabah saatlerinde kampüs içerisinde açılması yurtsever, sosyalist ve demokrat öğrenciler öğrencilerin tepkisine yol açtı.

"Katil El Nusra, katil AKP" sloganları atarak standın kaldırılmasını isteyen öğrenciler ile dernek görevlileri arasında başlayan gerginlik bir süre sonra kavgaya dönüştü. Kavga eden dernek görevlileri ve öğrenciler üniversitenin güvenlik personeli tarafından birbirlerinden ayrıldı. Çıkan kavga üzerine üniversiteye polis çağrıldı. İçeriye girmesine izin verilmeyen polis, kampüs girişinde konumlandı. Tepkiler üzerine İHH üyeleri kampüsü terk etti. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Adli Tıp: Şahin Öner\'i polis aracı öldürdü

SONRAKİ HABER

Hep aynı yaştasın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...