24 Şubat 2014 21:30

Tayyip ve Bilal Erdoğan'ın 17 Aralık sabahı ses kaydı iddiası

Youtube'da yayınlanan son ses kaydında, Tayyip Erdoğan 17 Aralık sabahı oğlu Bilal Erdoğan'ı arayarak evdeki paraları bulundukları yerlerden taşımalarını istiyor. Başbakanlık, yazılı bir açıklama yaparak kaydı yalanladı. Ancak Bilal Erdoğan'ın 'evden para çıkarırken' görüntüsü olduğu da iddia ediliyor.

Tayyip ve Bilal Erdoğan\'ın 17 Aralık sabahı ses kaydı iddiası
Paylaş

17 Aralık Yolsuzluk operasyonu sonrasında yayınlanmaya başlayan ses kayıtlarına her gün bir yenisi eklenirken 24 Şubat akşamı Youtube'da "ba$calan" isimli kullanıcı tarafından bir ses kaydı daha yayınlandı.

Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydında Başbakan Erdoğan 17 Aralık sabahı yolsuzluk operasyonu sırasında oğlu Bilal Erdoğan'ı arayarak evdeki paraları bulundukları yerlerden taşımalarını, tamamen elden çıkararak sıfırlamaları gerektiğini söylüyor. Erdoğan, polis operasyonunda aramaların kendilerine de geleceğinden endişe ederek paraları taşımasını istiyor.

CHP, HÜKÜMETİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI

CHP Merkez Yönetim Kurulu, akşam saatlerinde internete düşen Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kaydı üzerine olağanüstü toplandı. Toplantı sürerken Parti Sözcüsü Haluk Koç açıklama yaptı.

Koç, hükümetin meşruiyetini kaybettiğini söyledi. "Çünkü bu kadar kirli ilişkilerin ortaya döküldüğü bir ortamda, yönetimi nasıl sağlayacaksınız?" dedi. "Başbakan'ın soruşturmanın kendisine ulaşmasını engellemeye çalışmaktadır" diyen Erdoğan, MİT yasası da Başbakan'ın bu amacına hizmet edecek şekilde düzenlenmeye çalışılıyor" ifadesi kullandı.

MHP DE ACİLEN TOPLANDI

Ses kaydının yayınlanmasının ardından MHP Lideri Devlet Bahçeli de, partisinin başkanlık divanını acil toplantıya çağırdı.

BAŞBAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

İnternette yayınlanan ses kaydına dair başbakanlık tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu arasında bir telefon görüşmesi olduğu iddiası eşliğinde, bu akşam internet aracılığıyla servis edilmiş olan ses kayıtları, ahlaksızca bir montaj ürünü olup tümüyle gerçek dışıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı hedef alan bu kirli tezgâhı kuranlardan hukuk içinde hesap sorulacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

ANKARA'DA DÖRTLÜ ZİRVE

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gündeme bomba gibi düşen oğlu Bilal Erdoğan ile arasında geçtiği iddia edilen ses kaydı sonrası Başbakanlık'ta İçişleri Bakanı Efkan Ala ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile görüştü. Başbakan Erdoğan'ın Bakan Ala ve Fidan ile görüşmesi sürerken Başbakanlık Merkez Bina'ya Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da geldi. Başbakan Erdoğan, kurmaylarıyla gerçekleştirdiği toplantı sonrasında Başbakanlık Merkez Bina'dan ayrıldı.

ODA TV: EVDEN PARA ÇIKIŞININ GÖRÜNTÜSÜ VAR

Ancak bir iddia da; CHP’nin bu ses kaydından 1 aydır haberdar olduğu şeklinde. Odatv'nin haberine göre, CHP bu konuşmaları bilmesine rağmen kendileri tarafından gündeme getirilmesini “etik bulmadığı” gerekçesiyle kamuoyuna taşımadı. Ancak iddia edilen o konuşmalar bugün internete sızdırılınca CHP MYK olağanüstü toplandı.

İddiaya göre; bu konuşmaları destekleyen görüntüler de var. Ve o görüntülerde Bilal Erdoğan’ın “evden para çıkartmasının” kareleri de yer alıyor. Bu görüntülerin de yakın zamanda sızdırılacağı kulislerde ileri sürülüyor.

ŞENER: SES ERDOĞAN'IN

AKP ’nin kurucu isimlerinden Abdüllatif Şener, Başbakan Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ve internete düşen ses kaydı hakkında "Sesin Başbakan'a ait olduğuna dair tereddütüm yok" dedi.

CİHANER: DOSYADAKİ GİZLİLİK KALDIRILMALI

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin Twitter’da açıklama yaptı.
Kayıtların mahkeme kararıyla dahi dinlenmiş olsa kanuna aykırı olduğunu belirten Cihaner. “Ancak; arama, el koyma, para transferi ve en önemlisi “kanuna ve genel ahlaka” uygun elde edildiği ispat edilemeyen para gibi deliller kullanılabilir. Bu nedenle soruşturmanın gizliliği derhal kaldırılıp fezlekeler Meclise gönderilmelidir” dedi.
İmha edilmesi gereken kayıtları imha etmeyen ve arşivleyenlerin de en az “hırsızlar” kadar tehlikeli olduğunu söyleyen Cihaner, “Ses kayıtları hukuken kullanılamaz ama, 4 bakanı yolsuzluk nedeniyle istifa etmiş bir başbakan kayıtları yokmuş gibi davranamaz; tek delil bu kayıt olsaydı, kaydın ‘Tanıklıktan çekilebilecek baba-oğul arasında geçen bir konuşmadır ve montajdır’ savunması anlamlı olabilirdi” dedi. Cihaner, Hükümetin istifa etmesi gerektiğini de belirtti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arınç: İsimlerin daha da artabileceği belirtiliyor

SONRAKİ HABER

AKP\'li başkan, cenaze aracı açılışı yaptı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa