24 Şubat 2014 06:00

Patrona servis fişleme

Fişleme skandallarına bir yenisi daha eklendi. Afyon'da polis, bir üniversite öğrencisini ‘siyasi davası var’ diyerek çalıştığı işyerinin sahibine şikayet etti.

Patrona servis fişleme
Paylaş

Fişleme skandallarına bir yenisi daha eklendi. Afyon'da polis, bir üniversite  öğrencisini ‘siyasi davası var’ diyerek çalıştığı işyerinin sahibine şikayet etti.

Afyon’daki bir lokantaya giren sivil polisler ‘olası bir suikast durumu’ gerekçesiyle bir kişi dışında tüm çalışanların kimlik numaralarını aldı. Daha sonra lokantaya tekrar gelen polisler kimlik numarasını almadıkları Emek Gençliği Üyesi Mehtap Kenci’yi patrona “Yanında çalıştırdığın insanlar siyasi. Ele başları da bu” şeklinde şikayet etti.

Olay Afyon’da bir esnaf lokantasında meydana geldi. Sivil polisler lokantaya girerek tüm çalışanların T. C. kimlik numarasını istedi. Kimlik numaralarının neden alındığına dair sorulan sorulara ise polislerin cevabı “Afyon’da herhangi bir suikast olması durumunda kimin nerede çalıştığını bilmek için” oldu. Herkesin kimlik numarasını alan polisler çalışanlardan sadece birinin, Mehtap Kenci’nin kimlik numarasını almadı ve ardından lokantadan ayrıldılar. Daha sonra lokantaya tekrar gelen polisler kimlik numarası alınmadığı halde Mehtap Kenci’yi lokanta sahibine şikayet ettiler.

Olay hakkında gazetemize konuşan Emek Partisinin gençlik örgütü olan Emek Gençliği Üyesi Öğrenci Mehtap Kenci şunları söyledi: “Polisler daha sonra tekrar geldiklerinde lokanta sahibine ‘Senin çalıştırdığın kişiler siyasi insanlar. Bunların birkaçının davası var, haberin olsun. Bunların ele başları da bu, her şeyin sorumlusu bu’ diyerek beni işaret ettiler.”
Olayı işe başladığı ilk gün yaşadığını dile getiren Kenci, “Bu olaya göre benim nerede ve ne zaman işe başladığımı demek ki polisler biliyor, ama nasıl” diye sordu. Polisin, kişilerin özel hayatlarına sürekli müdahalede bulunduğunu ifade eden Emek Gençliği Üyesi Mehtap Kenci, “Yaşadığımız bu olaylar, hükümetin üzerimizde kurduğu baskıyı gözler önüne seriyor” dedi.

DAHA ÖNCE DE KAFELER BASILMIŞTI

Ayrıca Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci yurtlarına ilişkin açıklamalarının ardından Afyon’da polis, gece yarısı öğrencilerin gittiği kafelerde kimlik sorgulaması ve üst araması yapıp, kaldıkları adresleri tespit etmişti.

Kafelere giren 50 polisin katıldığı uygulamada, müşterilerin kimlikleri toplanarak GBT’sine bakılmış, ikametgah adresleri tespit edilmişti. Kafe işletmecileri ise ilk defa polisin böyle bir uygulamasına tanık olduklarını belirtmişti.

‘SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMALI’

Konu hakkında gazetemize konuşan, gazetemizin de yazarı olan EMEP Genel Başkan Yardımcısı avukat Kamil Tekin Sürek, polisin mahkeme kararı olmadan hiçbir gerekçeyle vatandaşların kimlik numarasını alamayacağına dikkat çekti. Yine polisin Emek Gençliği Üyesi Öğrenci Mehtap Kenci hakkında, “Bu kişiler siyasi”, “Bunların birkaçının davası var, haberin olsun” şeklindeki sözlerle belli siyasi görüşte olan insanları halkın gözünde şüpheli konuma düşürmek istediğini belirten Sürek, “Hükümet bütün toplumu, özellikle muhalif kesimleri fişleyip, onların üzerinde baskı kurmak hem de onları kontrol etmek istiyor. Hükümetin bu tavrı il ve ilçelere böyle yansıyor” dedi. Son zamanlarda basına sıkça yansıyan fişleme olaylarına da değinen Sürek, vatandaşların polisin herhangi bir mahkeme kararı olmadan bu şekilde kimlik istemesi durumunda haklarında suç duyurusunda bulunmaları, özellikle olaya şahit olan kişilerin tanık gösterilmesi gerektiğini söyledi.

DEMOKRAT ÖĞRENCİLER ÜZERİNDE SÜREKLİ BASKI VAR

Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Meslek Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda okuyan Kürt öğrencilere de ırkçı bir grup tarafından saldırı yapılmıştı. 40-50 kişilik grubun, Kürt öğrencilere sebepsiz yere saldırmıştı. Saldırıda Halil Çeçen adlı öğrencinin başına darbe aldığı ve kafatasında çökme olduğu belirtilirken, Çeçen’in Afyon Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı. (Afyon/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ekmek meselesi Internet meselesi

SONRAKİ HABER

İstanbul\'da bir kişi tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...