23 Şubat 2014 17:07

‘Kaynaklar betona değil, halka’

HDP, Ankara adaylarını düzenlediği şölenle tanıttı. Şölende konuşan HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, bir yanda gerici güçlerin, diğer yanda geleceği temsil eden HDP’nin yer aldığı bir seçim döneminden geçildiğine dikkat çekti.

‘Kaynaklar betona değil, halka’
Paylaş

HDP, Ankara adaylarını düzenlediği şölenle tanıttı. Şölende konuşan HDP Eş Başkanı Ertuğrul Kürkçü, bir yanda gerici güçlerin, diğer yanda geleceği temsil eden HDP’nin yer aldığı bir seçim döneminden geçildiğine dikkat çekti. HDP Ankara Eş Başkan Adayı Songül Erol Abdil, “Gökçek’in betonlara gömdüğü kaynakları, halka aktaracağız” dedi.

Anadolu Kültür Merkezi’nde düzenlenen şölene Ankaralılar yoğun ilgi gösterdi. HDP Eş Başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel’in de katıldığı şölende, sık sık “Yaşasın Halkların Demokratik Partisi” sloganı atıldı, insanca yaşanılabilir kent ve özgür bir dünya talepleri dile geldi. Şölen devrim şehitleri için yapılan saygı duruşuyla başladı.
Kürkçü, gerici ve ırkçı güçlerin HDP’ye karşı bir araya geldiğini belirterek, “Bu sadece bir yerel seçim değil. Türkiye’nin geleceğini nasıl kuracağına dair bir karar noktası. HDP halkların geleceği ve kendi kendini yönetmesi için seçenek” dedi.

‘30 MARTTA ANKARA’YI SALLAYACAĞIZ’

HDP Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Songül Erol Abdil, kaynakları halk için kullanacaklarını belirterek, “Bize ‘Halk için ‘Hangi kaynakları aktaracaksınız’ diyorlar. Onlara, ‘Gökçek’in Dikmen Vadisi’ne gömdüğü kaynakları aktaracağım, diyorum” dedi. AKP’nin adayı Gökçek ile CHP ve MHP’nin adaylarının “ırkçı” olduğunu ifade eden Abdil, “Bunların ağzından bir kere Kürt, kadın, LGTB  kelimeleri çıkmamıştır. Bunlar çevre dostu da değil, çevre düşmanıdır” diye konuştu.HDP Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Salman Kaya ise kısıtlı olanaklarla seçimlere hazırlandıklarını söyleyerek “30 Mart’ta Ankara’yı sallayacağız” dedi.

ANKARA’DA TEK KADIN ADAY

HDP Seçim Kordinasyon Üyesi Fadime Çelebi de, HDP’nin tüm toplumsal kesimleri bir araya getirdiğinin altını çizerek, “30 Mart’ta Gökçek’i seçim sandığına gömeceğiz. Yalana, talana, yoksulluğa HDP ‘dur’ diyecek” diye konuştu. Ankara’da ilk defa kadın eş başkan adayı olduğunu vurgulayan Çelebi, belediyeleri kadınlarla beraber yöneteceklerini belirtti.
Ankara ilçe belediye başkan adaylarının da tanıtıldığı etkinlikte aralarında Suavi ve Taner Öngür’ün de yer aldığı çok sayıda müzisyen sahne aldı.

'HERKES İÇİN GÜVENLİ KENT'

HDP Ankara Keçiören ilçesinde Aktepe ve Atapark’ta seçim bürolarının açılışını yaptı. Açılışlara Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Salman Kaya da katıldı. Açılışta konuşan Kaya, halkların kardeşliği için yola düştüklerini, ezilenlerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin sorunlarını çözmek için bu göreve aday olduklarını söyledi. Daha sonra söz alan Keçiören Belediye Başkan Adayı Sami Yılmaz “Hep birlikte yöneteceğiz” diyerek, gençler,  kadınlar ve tüm emekçiler için güvenli kentler oluşturacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköy ve Urla\'da HDP\'ye saldırı

SONRAKİ HABER

Önder: İstanbul\'u betona çevirenleri betonistana gömeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...