21 Şubat 2014 16:47

‘Tasarı eğitimin piyasalaştırılmasında en ileri adım’

Eğitim Sen, “dershaneler yasası” diye tartışılan, kamu kaynaklarını özel okullara aktarmayı amaçlayan ve MEB'nda 100 bin eğitim yöneticisinin görevine son verecek kanun değişikliğine karşı TBMM Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yaptı.

‘Tasarı eğitimin piyasalaştırılmasında en ileri adım’
Paylaş

Eğitim Sen, “dershaneler yasası” diye tartışılan, kamu kaynaklarını özel okullara aktarmayı amaçlayan ve MEB'nda 100 bin eğitim yöneticisinin görevine son verecek kanun değişikliğine karşı TBMM Dikmen kapısı önünde basın açıklaması yaptı. Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu üyesi Abdullah Karahan, hükümet tarafından Meclis’e sunulan “Milli Eğitim Temel Kanunu ve Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın eğitimde piyasa merkezli politikaların ve siyasi kadrolaşmanın en ileri hamlesi olduğunu söyledi. Tasarının kamu kaynaklarıyla özel okulların desteklenmesinin amaçlandığını belirten Karahan, AKP hükümetinin bu tasarı ile kamusal eğitim alanını giderek daralttığını dile getirdi.

Karahan, getirilen düzenlemeyle 1 Eylül 2015’e kadar özel okula dönüşecek dershanelere kamu arazilerinin 25 yıllığına bedelsiz verileceğini belirterek, Bakanlığa ait okulların 10 yıla kadar kiraya verilebileceğini dile getirdi. Devlete ait değerli okul arazilerinin de özel sektör ve vakıflara devredileceğini ifade eden Karahan, “örneğin; Başbakan’ın oğlunun kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na devlete ait bir okul veya arazisi sembolik bir miktarla kiraya verilebilecek” dedi.

Yeni düzenlemeyle eğitim yöneticilerinin hükümetin il  başkanı gibi çalışan valiler tarafından atanacağını söyleyen Karahan, kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte okul müdür ve müdür yardımcılarının görevlerinin hiçbir işleme gerek kalmaksızın sona erecek olmasını eleştirdi. Karahan, görevden alınan yöneticilerin çalıştığı yerlerin de değiştirilebileceğini belirterek, “Bütün atamalarda siyasi torpil temel alınacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Selek hakkında kırmızı bülten kararı kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Acıbadem halkı okulları için yürüdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...