21 Şubat 2014 12:31

İşten atma tehdidine karşı fabrikayı işgal ettiler

Lüleburgaz’da Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Zentiva ilaç fabrikasında işverenin daralma gerekçesiyle 50 işçiyi işten çıkaracağını söylemesi üzerine 418 işçi fabrikayı işgal etti.

İşten atma tehdidine karşı fabrikayı işgal ettiler
Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Lüleburgaz’da Petrol-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Zentiva ilaç fabrikasında işverenin daralma gerekçesiyle 50 işçiyi işten çıkaracağını söylemesi üzerine 418 işçi  fabrikayı işgal etti. 4-12 vardiyası ile 12-8 vardiyasında çalışan işçiler iş yerini terk etmezken, 8-4 vardiyasında çalışan işçiler de iş yavaşlatma eylemi yaptı. İşverenin 50 işçiyi işten çıkarmaktan vazgeçmesini isteyen Zentiva işçileri, talepleri karşılanıncaya kadar fabrikayı terk etmeyeceklerini belirtti.

HAKSIZLIĞA KARŞI DİRENECEĞİZ

Gazetemize konuşan Zentiva işyeri temsilcisi  Kenan Uslu, bir aydan beri patron işlerin daralacağını gerekeç göstererek ’50 işçiyi işten çıkaracağım’ dediğini anlatarak “Bizde işlerde daralma olmadığını, bu gerekçenin gerçekçi olmadığını söyledik. Eğer gönüllü ayrılmak isteyen varsa bunların iş akdi feshedebilirsiniz. Ancak diğer işçileri işten çıkaramazsınız dedik” diye konuştu. Gönüllü olarak işten ayrılmak isteyen 23 işçi belirlenmesine rağmen patronun 50 işçiyi işten atmakta kararlı olduğunu gördüklerini ifade eden Uslu “Bu nedenle işçiler olarak çareyi fabrikayı terk etmemekte bulduk. Fabrikada işçiler tek yumruk oldu, kenetlendi” dedi. Zentiva’ya 22 yıldır emek veren işçilerin gece 12’de çağrılarak iş akitlerinin feshedildiğini anlatan Uslu, “Buraya 22 yıldır emek vermiş işçilerin bu şekilde bir muamele görmesini içimize sindiremiyoruz. Biz işçimizle, sendikamızla kararımızı aldık. Bu haksızlığa karşı sonuna kadar direneceğiz.”
 

ÖNCEKİ HABER

Arhavi\'de direnen köylüler kazandı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: MİT yasa teklifine karşıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...