17 Şubat 2014 13:50

Bir yanda sis, bir yanda güneş banyosu

2014 Kış Olimpiyatları’nın 2. haftasına girdiği Soçi’de aksilikler devam ediyor. Bazı oyunlar, sis sebebiyle iptal edilirken, bazı oyunlar da sıcak havayla eriyen karın kurbanı oldu. Ilıman iklimiyle bilinen ve bu yüzden kış olimpiyatına ev sahipliği yapması kuşkuyla karşılanan Soçi, güneş banyosu yapan izleyicileriyle tarihe geçti.

Bir yanda sis, bir yanda güneş banyosu
Paylaş

Daniels Süha ÖZKAYA
İstanbul


2014 Kış Olimpiyatları’nın 2. haftasına girdiği Soçi’de aksilikler devam ediyor. Bazı oyunlar, sis sebebiyle iptal edilirken, bazı oyunlar da sıcak havayla eriyen karın kurbanı oldu. Ilıman iklimiyle bilinen ve bu yüzden kış olimpiyatına ev sahipliği yapması kuşkuyla karşılanan Soçi, güneş banyosu yapan izleyicileriyle tarihe geçti.

Alp Disiplininde erkekler yarışı süper dev slalom mücadelesiyle başladı. Altın madalya 1:18.14’lük derecesiyle Norveçli Kjetil Jansrud’un oldu. Gümüş madalya 1:18.44’lük derecesiyle ABD’li Andrew Weibrecht’a giderken bronz madalya ise 1:18.67’lik dereceye imza atan iki sporcu tarafından paylaşıldı. Bronz madalya alan Bode Miller alp disiplininde olimpiyat madalyası kazanan en yaşlı sporcu oldu. Bronz madalyanın diğer sahibi ise Kanadalı Jan Hudec oldu. Bu başarısıyla Jan Hudec son 20 yılda alp disiplininde madalya kazanmayı başaran ilk Kanadalı olarak tarihe geçti. Soçi’de ikinci kez bir madalyanın iki sporcu tarafından paylaşılması Alp Disiplininde daha hassas bir ölçüm yöntemi kullanılması tartışmalarını alevlendirdi.

Kayaklı koşuda ise 4x10 km takım yarışında altın madalyanın sahibi 1:28:42.0’lık derecesiyle İsveç oldu. Gümüş madalya 1:29:09.3’lük derecesiyle Rusya’nın, bronz madalya ise 1:29:13.9’luk derecesiyle Fransa’nın oldu.

BİATLONA SİS ENGELİ

Biatlonda erkekler 15 km toplu çıkış yarışı yoğun sis neticesinde iptal edildi. Biatlon, Alp Disipliniyle beraber olimpiyatların başından bu yana en çok sorun yaşanan iki disiplinden birisi olurken bu durum sporcuların tepkisini çekti.

Snovbordda heyecan kadınlar kros finaliyle sürdü. Bu disiplinde altın madalya Çek Cumhuriyeti’nden Eva Samkova’nın olurken gümüş madalya Kanadalı Dominique Maltais’in oldu. Podyumun son basamağında ise Fransız sporcu Chloe Trespeuch yer aldı.
                                
HOLLANDA RAKİPSİZ

Sürat pateninde kadınlar 1500 metre finaline yine Hollanda damga vurdu. Altın madalyayı 1:53.51’lik derecesiyle olimpiyat rekoru kıran Hollandalı patenci Jorien ter Mors kazandı. Gümüş madalya ise 1:54.09’luk derecesiyle Soçi’ye gelen LGBTİ bireylerden İreen Wüst’ün oldu. Bu madalya İreen Wüst’ün Soçi’deki üçüncü madalyası oldu. Böylece Soçi’ye gelen LGBTİ bireyler şu ana kadarki dördüncü madalyalarını kazanmış oldu. Bronz madalya da Hollanda’ya gitti. Lotte van Beek 1:54.54’lük derecesiyle bronz madalyaya uzandı.

ALİSA VE ALPER SERBEST PROGRAMA KALAMADI

Artistik patinajda heyecan buz dansında yapılan kısa program mücadelesiyle sürdü.
Bu disiplinde Türkiye ilk kez temsil edilirken Türkiye’yi temsil eden Alisa Agafonova/Alper Uçar çifti 49.84 puan alarak 22. sırada yer aldı ve serbest programa kalmayı başaramadı.
Abd’den Meryl Davis/Charlie White ikilisi 78.89 puan alarak kısa programda birinci sırada yer aldı. İkincilik 76.33 puan alan Kanadalı Tessa Virtue/Scott Moir çiftinin olurken, Rusya’dan Elena İlinykh/Nikita Katsalapov ikilisi 73.04 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

ABD SLOVENYA’YA FARK ATTI

Buz hokeyinde erkeklerde A ve B gruplarında karşılaşmalar vardı. A grubunda oynanan karşılaşmalarda ABD, Slovenya’yı 5-1 mağlup ederken Rusya Slovakya’yı penaltı atışları sonunda 1-0 yendi.
B grubunda oynanan karşılaşmalarda ise Avusturya Norveç’i 3-1 yenerken Kanada Finlandiya’yı uzatma sonunda 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçların ardından İsveç, ABD, Kanada ve Finlandiya çeyrek finale yükselmeyi başardı. Diğer 8 takım ise aralarında eleme turu oynayacak ve maçları kazanan 4 takım çeyrek finale kalacak.

KÖRLİNG

Körlingde mücadeleler hem kadınlarda hem de erkeklerde yapılan karşılaşmalarla sürdü. Kadınlarda oynanan karşılaşmalarda şu sonuçlar alındı:
Danimarka-Güney Kore=7-4, Japonya-İsviçre=9-7, İsveç-Rusya=5-4, Kanada-Abd=7-6
Erkeklerde hem sabah hem de akşam seansında mücadeleler vardı. Sabah seansında oynanan karşılaşmalarda şu sonuçlar oluştu:
Kanada-Abd=8-6, Norveç-Büyük Britanya=7-6, İsveç-Rusya=8-4
Akşam seansında ise maçlar şu şekilde sonuçlandı:
Norveç-İsviçre=5-3, Kanada-Çin=9-8, Danimarka-Almanya=6-3, İsveç-Abd=6-4
Gün sonunda madalya sıralamasında Almanya liderliğini sürdürürken, günü başarılı bir şekilde tamamlayan Hollanda madalya sıralamasında ikinciliğe yükseldi. Norveç ise gün sonunda ikinci sıradaki yerini kaybetti ve günü üçüncü sırada tamamladı.

ÖNCEKİ HABER

Derecik’te tel örgü ve işgal

SONRAKİ HABER

‘25 Aralık’ soruşturmasında Çeçen ifade verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa