15 Şubat 2014 15:00

Alo Fatih’e gazetecilerden yanıt geldi

Gazeteci örgütlerinin oluşturduğu G-9 Platformu, İnternet yasağı, ‘Alo Fatih’ skandalı ve gazetecilere yönelik artan baskılara karşı Yüksel Caddesi’nde bir araya geldi. İnternet ve basına yönelik AKP iktidarı tarafından uygulanan sansüre tepki gösteren gazeteciler, 'Özgür basın varsa, özgür toplum vardır' dedi.

Alo Fatih’e gazetecilerden yanıt geldi
Paylaş

Gazeteci örgütlerinin oluşturduğu G-9 Platformu, İnternet yasağı, ‘Alo Fatih’ skandalı ve gazetecilere yönelik artan baskılara karşı Yüksel Caddesi’nde bir araya geldi. İnternet ve basına yönelik AKP iktidarı tarafından uygulanan sansüre tepki gösteren gazeteciler, “Özgür basın varsa, özgür toplum vardır” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın İnternet’e yansıyan ‘Alo Fatih’ konuşmasıyla gazete ve televizyonlara talimat vermesini eleştiren, İnternet’e sansürün önünü açan yasanın Meclisten geçmesine tepki gösteren gazeteciler, “Basın özgürlüğü halkın haber alma özgürlüğüdür”, “Alo Fatih bizi gazla suyla TOMA’yla sindiremezsiniz”, “Basın emekçileri örgütlüyse güçlüdür” yazılı dövizleri taşıdılar. Ağızlarını siyah bantla kapatarak AKP hükümetini protesto eden basın emekçileri, “Özgür basın susturulamaz” sloganı attılar.

‘MEDYADAKİ AĞAÇ KURTLARINA KARŞI’
Gazeteciler adına yapılan ortak açıklamada konuşan Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Esra Koçak, 61 meslektaşlarının tutuklu olduğuna dikkat çekti. İnternet sansürü ve medya çalışanlarına yönelik baskıya karşı gazetecilere örgütlenme çağrısı yapan Koçak, “Düşünce ve ifade özgürlüğünün önüne duvarlar ören siyasal iktidarın, halkın haber alma özgürlüğüne ne kadar saygı duyduğunu bir kez daha gördük” dedi. Gazete ve televizyon yöneticilerinin Başbakan Erdoğan’la konuşurken suçüstü yakalandığını söyleyen Çağdaş gazeteciler Derneği (ÇGD) Genel Başkanı Ahmet Abakay ise,  “Medyadaki ağaç kurtları ve yanaşmalarına karşı mücadele edeceğiz” dedi.

‘HALKIN HABER ALAMA ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN’
G-9 Platformu adına konuşan Gazeteci Doğan Tılıç, özgür basın için meydanlarda olduklarının altını çizerek “Vatandaşların doğru bilgilendirilmesi için alanlardayız ve onlar için basın özgürlüğü istiyoruz” dedi. Polisin sıktığı tazyikli su sonucu yaralanan Ulusal Kanal Muhabiri Hüsna Sarı, haziran ayından itibaren basın emekçilerinin yoğun olarak hedef alındığına vurgu yaptı. (AnkaraEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AKP\'nin 2 başkan adayı daha istifa etti

SONRAKİ HABER

Tarsus\'ta bir kadın katledildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...