14 Şubat 2014 21:34

‘Aşil’di tüm sakatlık

Soçi’de kayaklı koşu 10 Km Klasik kadınlar mücadelesi öncesinde Justyna Kowalczyk ve Marit Björgen bu yarışın en önemli favorileri olarak göze çarpıyordu. Justyna Kowalczyk daha önceki kayaklı koşu mücadelelerinde beklenenin çok gerisinde kalırken Marit Björgen ise 15 km skiatlon mücadelesini kazanmayı başarmıştı.

‘Aşil’di tüm sakatlık
Paylaş

Daniels Süha ÖZKAYA
İstanbul

Soçi’de kayaklı koşu 10 Km Klasik kadınlar mücadelesi öncesinde Justyna Kowalczyk ve Marit Björgen bu yarışın en önemli favorileri olarak göze çarpıyordu. Justyna Kowalczyk daha önceki kayaklı koşu mücadelelerinde beklenenin çok gerisinde kalırken Marit Björgen ise 15 km skiatlon mücadelesini kazanmayı başarmıştı.

Yarış sırasında ise bu durumun tam tersi yaşandı ve Justyna Kowalczyk altın madalya kazanırken Marit Björgen podyumun uzağında kaldı. Yarış öncesinde favori olarak gösterilmesine rağmen aşil tendonundaki sakatlığın kendisini nasıl etkileyeceği merak edilen Justyna Kowalczyk bu korkuları boşa çıkardı ve aşil tendonundaki sakatlığa rağmen 28:17.8’lik derecesiyle Soçi Olimpiyatları’ndaki ilk altın madalyasına ulaşmayı başardı. Gümüş madalya 28:36.2’lik derecesiyle İsveçli kayakçı Charlotte Kalla’nın oldu. Charlotte Kalla bu başarısıyla beraber Soçi’deki ikinci gümüş madalyasını kazandı.

Bu yarışta Türkiye’yi temsil eden Kelime Çetinkaya yarışı 56. sırada bitirdi. Kelime Çetinkaya’nın derecesi ise 32:58.0 oldu.

1968’DEN  SONRA İLK KEZ

Biatlonda heyecan erkekler 20 Km bireysel yarışmasıyla sürerken altın madalya takip yarışının da galibi olan Fransız sporcu Martin Fourcade’ın oldu. Martin Fourcade altın madalyaya 49:31.7’lik derecesiyle ulaşırken olimpiyat kariyerindeki ve Soçi’deki ikinci altın madalyasını kazanmayı başardı. Ayrıca Fourcade bu performansıyla 1968’den bu yana kış olimpiyatlarında birden fazla yarış kazanan ilk Fransız sporcu oldu.

Gümüş madalya ise Alman sporcu Erik Lesser’e gitti. Rusya’dan Evgeniy Garanichev ise 50:06.2’lik derecesiyle Bronz madalyaya uzandı.

RUS SPORCULARA ÖZEL MUAMELE

Günün en şiddetli tartışması kadınlar skeleton mücadelesinin ilk iki yarışında yaşandı. Tartışmanın tarafları Avustralya ve Rusya olurken tartışmanın nedeni ise Rus sporcuların kendilerine ait bir ısınma pisti olması ve bu pisti diğer ülke sporcularının kullanamaması oldu. Daha önceki olimpiyatlarda görmeye pek alışkın olmadığımız bu ilginç tartışma tansiyonu oldukça yükseltti. Yaşanan bu tartışma bir kez daha gösterdi ki tarihin en garip olimpiyatlarından birine tanıklık etmekteyiz. Bu tartışmaların gölgesinde gerçekleştirilen iki skeleton yarışı sonucunda Büyük Britanya’dan Lizzy Yarnold birinci,Abd’den Noelle Pikus-Pace ikinci Rusya’dan Elena Nikitina ise üçüncü sırada yer alıyor.

ABD ÜÇTE ÜÇ YAPTI

Serbest stil kayakta mücadeleler erkekler slop stil heyecanıyla devam ederken podyumda ABD’nin üstünlüğü dikkat çekiciydi. Altın madalya 95.80 puan alan ABD’li sporcu Joss Christiansen’in oldu. Gümüş madalya 93.60 puan alan bir diğer ABD’li Gus Kenworthy’nin olurken bronz madalya da ABD’nin oldu. Nick Goepper 92.40 puan alarak bronz madalyaya ulaştı ve Abdnin slop stil kategorisinden tulum çıkartmasını sağladı.

LGBTİ’NİN ÜÇÜNCÜ MADALYASI

Sürat pateninde ise heyecan kadınlar 1000 metre mücadeleleriyle sürdü. Altın madalya 1:14.02’lik dereceye imza atan Çinli sporcu Zhang Hong’un oldu. Gümüş madalya ise Soçi’ye gelen LGBTİ bireylerden biri olan ve 3000 metrede altın kazanarak Soçi’de altın madalya kazanan ilk LGBTİ birey olan İreen Wüst’ün oldu. Bu sonucun ardın Wüst Soçi’de kendisinin ikinci madalyasını kazanırken bu madalya Soçi’ye gelen LGBTİ bireylerin üçüncü madalyası oldu. İreen Wüst gümüş madalyaya 1:14.69’luk derecesiyle ulaştı. Bronz madalya ise Margot Boer’in oldu.

KIZAKTA MADALYALAR VERİLDİ

Kızak branşının son madalyaları takım bayrak yarışında verilirken altın madalya 2:44.649’luk derecesiyle Almanya’nın oldu. Gümüş madalya 2:46.679’luk dereceye imza atan Rusya’nın olurken Bronz madalyanın sahibi ise 2:47.295’lik dereceye sahip olan Letonya’nın oldu.
Kızakta yarışların bitmesiyle beraber emeklilik açıklamaları da geldi. Bu branşın efsane isimleri Armin Zöggeler ve Albert Demchenko aktif spor kariyerlerini bitirdiklerini açıkladılar.

ABD, SLOVAKYA’YI 7’Dİ BİTİRDİ

Buz hokeyinde dün erkekler programı oldukça yoğunken kadınlarda sadece bir maç vardı. Kadınlarda günün tek karşılaşmasında Rusya İsveç’i 3-1 mağlup etti.
Erkeklerde ise favorilerin büyük bir kısmı dün sahaya çıktılar. Sabah seansında oynanan karşılaşmada Finlandiya Avusturya’yı 8-4 mağlup ederken galibiyete sevinemedi çünkü takımın kaptanı ve en önemli oyuncusu olan Teemu Selanne sakatlandı.
Günün diğer karşılaşmalarında ev sahibi Rusya Slovenya’yı 5-2 ile geçerken ABD, Slovakya’yı 7-1’lik bir skorla beklenenden çok daha kolay mağlup etti.
Son olimpiyat şampiyonu Kanada ise ilk maçta Norveç’le karşılaştı ve Norveç’i 3-1 yenmeyi başardı.

ALMANYA LİDER

Körlingde ise hem kadınlar hem de erkeklerde mücadeleler sürdü. Erkekler günü tek maçla tamamlarken kadınlar ise hem sabah hem de akşam seansında maç yaparak günü iki maçla tamamladılar.
Erkeklerde ev sahibi Rusya İsviçre’yi, Kanada da Danimarka’yı 7-6 ile geçerken İsveç Norveç’i 5-4, Büyük Britanya ise ABD’yi 5-3 mağlup etti.
Kadınlarda sabah seansında yapılan karşılaşmalarda Kanada Danimarka’yı 8-5, Büyük Britanya Çin’i 8-7 mağlup ederken sabah seansının en keyifli mücadelesinde ise İsveç İsviçre’yi 9-8 ile geçti. Kadınlarda akşam seansında oynanan karşılaşmalarda ise İsveç Danimarka’yı 7-6, Güney Kore Rusya’yı 8-4 mağlup ederken Kanada İsviçre’yi 8-5, ABD’de Japonya’yı 8-6 yendi.
Gün sonunda oluşan madalya sıralamasında Almanya’nın liderliği sürerken, Kanada ikinci Norveç ise üçüncü sırada yer aldı.

PLUSHENKO EMEKLİLİĞİNİ AÇIKLADI

Artistik patinajda günün tek mücadelesi erkekler kısa programda yaşanırken yarışa Evgeni Plushenko’nun sakatlanması ve efsanevi sporcunun kararı damga vurdu. Daha önce yarışıp yarışmayacağı tartışılan fakat 3 gün önce yarışacağı açıklanan Plushenko, ısınma seansıda sakatlandı ve ani bir kararla aktif sporculuk kariyerini noktalamaya karar verdi.

SÜRAT PATENİ BÜYÜK HEYECANA SAHNE OLDU

Kısa kulvar sürat pateni olimpiyatların başlangıcından bu yana en yoğun gününü yaşadı.
Kadınlar 500 m finalinde altın madalya 45.263’lük derecesiyle Çinli sporcu Li Jianrou’nun olurken gümüş madalya 51.250’lik bir zamana imza atan İtalyan sporcu Arianna Fontana’nın oldu. Koreli patenci Park Seung-Hi 54.207’lik derecesiyle bronz madalya alırken Büyük Britanyalı Elise Christie yaşanan temasta suçlu bulundu ve diskalifiye edildi.

ÖNCEKİ HABER

17 Aralık soruşturmasında 7 tahliye daha

SONRAKİ HABER

Yeni’den Şeyh Bedrettin Destanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...