10 Şubat 2014 14:51

Kışanak: Yüksekova’da, Gezi’de birlikte katlettiniz

BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Belediyesi Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, seçim bürosu açılışları için Elazığ’daydı.

Kışanak: Yüksekova’da, Gezi’de birlikte katlettiniz
Paylaş

Orhan KURUL
Elazığ

BDP Eş Genel Başkanı ve Diyarbakır Belediyesi Eş Başkan Adayı Gültan Kışanak, seçim bürosu açılışları için Elazığ’daydı.

Karakoçan, Kovancılar ilçeleri ile Sarıcan, Yurtbaşı, Yazıkonak beldeleri ve Yıldızbağları Mahallesi’nde seçim bürosu açılışları yapan Kışanak binlerce kişiye seslendi. Açılışlarda yaptığı konuşmalarda hükümete yüklenen Kışanak, “Bizler halka hizmet için yola çıktık, bizim davamız para pul davası değil, halkımızın davası” dedi. 17 Aralık’ta gerçekleşen yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu hatırlatan Kışanak, “Ayakkabı kutularından haberdarsınız, egemenler dolarları ayakkabı kutusundaki paylaşamıyorlar. Onlar dolar saymakla meşgulken, halkımız iş bulamıyor. İşte 30 Mart’ta halk bunlara cevabını vermelidir” şeklinde konuştu.

“Eğer halkın iradesi önemlidir diyorsak, herkes birbirine saygıyla yaklaşacak, herkes sözünü söyleyecek ama son sözü halk söyleyecek” diyen Kışanak, 15 yıllık sürede yüzlerce belediye yönettiklerini ve bir tek belediyede, halkın tek kuruşuna el uzatmadıklarını söyledi.

‘BİLAL KIYMETLİ DE ETHEM, ALİ İSMAİL KIYMETSİZ Mİ?​’

30 Mart’ta yapılacak seçimlerin sıradan bir yerel seçim olmadığını, bu seçimlerde halkın geleceğine karar vereceğini dile getiren Kışanak, “Ankara’daki kavgayı, her gün izliyorsunuz. AKP, 13 yıllık iktidarı boyunca çaldı çırptı, bugün yaptıkları ortaya çıktı. Yıllarca cemaatle birlikte halkımıza zulüm etiler. Şimdi paralel yapıdan bahsediyorlar. Yeni mi öğrendiniz? Diyarbakır’da, Yüksekova’da, Gazi’de birlikte katlettiniz halkımızı. Gezi’de direnen halkın karşısında birlikteydiniz. Biz bunu çok iyi biliyoruz. Roboskî’yi de birlikte yaptınız, Paris cinayetlerini de. Hakkını arayanın karşısına copla gazla birlikte çıktınız. Bu cinayetleri yapanlardan biri bile yargılanmadı. Ama Bilal gözaltına alınmasın diye bütün ülkeyi ayağa kaldırınız, yüzlerce savcıyı görevden aldınız. Soruyoruz; Ethem Sarısülük’ün katillerini bulmak için niye seferber olmadınız, Ali İsmail Korkmaz için niye yapmadınız bunları? Bilal bu kadar kıymetli de bu halkın evlatlarının kıymeti yok mu” şeklinde konuştu.

Konuşması sık sık ‘Hırsız Tayyip’ sloganlarıyla kesilen Kışanak CHP’yi de eleştirdi. “CHP’nin bunlardan kalır yanı yok. Eğer AKP üç dönemdir tek başına iktidarsa bunun sorumlusu CHP’dir. Çünkü CHP statükoya sıkı sıkıya bağlı” diyen Kışanak, “Halkın taleplerini görmezden geldiler. Şimdi de MHP’nin kuyruğuna takılmış gidiyorlar” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Adana\'da İslam ve Kürt sorunu paneli

SONRAKİ HABER

Andon Deresi\'nde HES zorbalığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa