10 Şubat 2014 06:00

'Sendika sonuna kadar yanınızda'

Denizli'de sendikalı oldukları için işten çıkartılan Zorlu Tekstil işçilerini, direnişlerinin 31. gününde örgütlendikleri TEKSİF Sendikası Genel Merkez yöneticileri ziyaret etti.

\'Sendika sonuna kadar yanınızda\'
Paylaş

Barış İPEK
Denizli


Denizli'de sendikalı oldukları için işten çıkartılan Zorlu Tekstil işçilerini, direnişlerinin 31. gününde örgütlendikleri TEKSİF Sendikası Genel Merkez yöneticileri ziyaret etti.

TEKSİF Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Metin Kır ve Genel Mali Sekreteri İbrahim Öner ziyaret sırasında fabrika girişindeki direniş alanında bekleyen işçilerle sohbet etti.
Sohbet sırasında işçiler özellikle fabrika içinde ve fabrika yöneticileri tarafından çıkarılan söylentilere dair sorularını sordular.

“Sendikanın ve sendika yöneticilerinin işçileri sattığı, işten çıkarılması gereken işçi isimlerinin sendikacılar tarafından patrona verildiği” yönündeki söylentileri soran işçilere yanıt veren TEKSİF Genel Mali Sekreteri İbrahim Öner, “Kimse TEKSİF gibi köklü bir geçmişi olan çınarı satın alamaz. Çıkarılan işçilerin bir kısmı sendikalı bile değildi. Bu bile sendikanın bu durumla alakası olmadığının bir göstergesidir” dedi.  

SENDİKA İŞ GÜVENCESİDİR

Öner’e işçiler ise zaten bu söylentilere itibar etmediklerini ancak genel merkez yöneticilerinin de ağzından duymak istediklerini söylediler. Daha sonra Öner’in işçilere, “İçerideki arkadaşlarımız neden hala üye olmadan bekliyor” diye sorması üzerine işçiler, içerideki arkadaşlarının işten çıkarılma korkusu ile üye olmaktan çekindiğini söyledi.
Öner ise içerideki işçilere seslenerek, “Bu devirde kimsenin iş garantisi yok. Sendikaya üye olmayanlar bile işten çıkarılıyor ancak sendikaya üye olup sözleşme imzalarlarsa iş güvencesine sahip olabilirsiniz” dedi. Öner, işten çıkarılan işçi arkadaşların da davaların açıldığı ve en kısa sürede işe iade hakkını kazanacaklarını söyledi.

ERZAK YARDIMI YAPILDI

İşçilerle yapılan sohbetin ardından, sendikacılar ve işçiler hep birlikte Zorlu Tekstil girişinde vardiya değişimi yapan işçi arkadaşlarını selamlayarak onları bir an önce sendikaya üye olmaya çağırdılar. Servislerle fabrikaya giren ve fabrikadan çıkan işçiler dışarda bekleyen sendikalı arkadaşlarına alkışlarla destek oldular.
Yapılan bu eylemin ardından TEKSİF Sendikası işten çıkarılan işçilere erzak yardımı yaptı.

Erzak yardımı sırasında konuşan Öner, “Bu erzakları dayanışmamızın bir parçası olarak kabul edin ve bundan sonra da dayanışmamızın devam edeceğini unutmayın” diye konuştu.
Erzak yardımlarının yapılmasından sonra direniş alanına Eğitim Sen Denizli Şube Yöneticileri ziyarette bulundu.

Ziyaret sırasında konuşan Eğitim Sen Denizli Şube Başkanı Ali Şimşek, “Hak verilmez alınır” diyen bütün mücadeleleri sahiplendiklerini belirterek, “Buradan Zorlu Tekstil patronunu bir kez daha uyarıyoruz, işçilerin örgütlenmelerinin önünde engel olmaktan vazgeçin, sendika hakkına saygı gösterin” diye konuştu.

ÇOCUKLARIM İZİN SANIYOR

Direniş sırasında görüştüğümüz işçilerden biri olan Filiz Köksal, kendisinin işten çıkarılalı 10 gün olduğu ve 10 günden beri direnişte olduğunu söyledi.

İşten çıkarılma durumunu nasıl karşıladığını sorduğumuz Köksal, “Burada çocuklarımın hakkı yeniyor. Beni izinde sanıyorlar. Erzak yardımının çok faydası olacak. Bizler işten atılan işçiler olarak umudumuzu hiç kaybetmiyoruz sendika bu fabrikaya girecek” diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

İnşaatlarda ölüm kol geziyor

SONRAKİ HABER

Yollar rant tuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...