07 Şubat 2014 06:00

Zorlu Tekstil işçisi kazanacak

TEKSİF Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler, direnişlerinin 27. gününde. Zorlu Tekstil’de işçilere uygulanan baskılar artarken direnişin etkisi de gün geçtikçe büyüyor. DEBA (Denizli Basma ve Boyama Sanayi) de iki yıldır kıdem tazminatı ve on aylık maaşları için direnen işçilerden Fatih Mahallesi muhtar adayı olan Abdullah Tekin, Zorlu Tekstil işçilerine destek ziyaretinde bulundu.

Zorlu Tekstil işçisi kazanacak
Paylaş

Hilmi MIYNAT
Denizli


TEKSİF Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler, direnişlerinin 27. gününde. Zorlu Tekstil’de işçilere uygulanan baskılar artarken direnişin etkisi de gün geçtikçe büyüyor. DEBA (Denizli Basma ve Boyama Sanayi) de iki yıldır kıdem tazminatı ve on aylık maaşları için direnen işçilerden Fatih Mahallesi muhtar adayı olan Abdullah Tekin, Zorlu Tekstil işçilerine destek ziyaretinde bulundu. İşçilere seslenen Tekin ; “Biz 24 aydır kıdem tazminatımız ve on aylık maaşımız için direniyoruz ve biz direndikçe sermayenin çemberi daralıyor. Burada işverenin sendika korkusuyla gıda ve kömür yardımı yapmaya başladığını öğrendim. Biz patronlardan sadaka değil hakkımızı istiyoruz. Sendikalı olduktan sonra bunlar zaten yapılması gereken yardımlar. Ben 16 yıl sendikalı çalıştım ve siz de sendikalı olursanız, bu sizin maaşınıza, ikramiyenize, çalışma şartlarınıza yansıyacak” diye konuştu.

DİRENİŞ UZADIKÇA İŞÇİNİN SESİ DENİZLİ’YE YAYILIYOR

İşçilerin fabrika önündeki bekleyişlerinde onları yalnız bırakmayan ve ataması yapılmayan Ümmü Fidan Hoca ise “İlk günlere göre daha umut verici bir tablo görüyorum. Bu direniş devam ettikçe işçiler arasında sınıf bilinci artıyor. Az önce işçilere seslenirken kreş hakkından bahseden 7 yıllık işçi kadın da bunun en güzel örneği” dedi.
Denizli’de yaklaşık 47 bin tekstil işçi olduğunu ve çoğunluğun sendikadan bihaber olduğunu belirten Fidan, “Bu direniş uzadıkça işçinin sesi Denizli’ye yayılıyor. Kazanımla da taçlanırsa bu Denizli için büyük bir atılım olacaktır” dedi. 

BU İŞİ KESİNLİKLE BAŞARACAĞIZ

TEKSİF Denizli Şube Başkanı Recep Oktay gelinen son süreci şöyle değerlendirdi; “Sınıf dostlarımızla bugün daha güçlü olduğumuzu, artık yalnız olmadığımızı gördük. Sınıf gücünden aldığımız destekle biz bu işi kesinlikle başaracağız. TEKSİF Sendikası er geç Zorlu Tekstile girecektir” diye konuştu. Ayrıca bu mücadelenin TEKSİF Sendikasının onuru olduğunu belirten Oktay, her ne olursa olsun yılmayacaklarını ve TEKSİF Sendikasını bu fabrikaya taşıyarak zafere ulaşacaklarını belirtti.

KÖLELİK DÜZENİNİ SONLANDIRACAĞIZ

TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Deniz Sarı da 27 gündür soğuk havada fabrikanın önünden işçilerin ayrılmadıklarını, gözlerinde kararlılığı gördüğünü kaydetti. Sarı, “Her geçen gün zafere bir adım daha yaklaşıyoruz. Bizim gücümüz birliğimizden gelir ve mücadelemiz, TEKSİF Zorlu’ya girene dek aynı birlik ve beraberlik içinde sürecektir” dedi. İşçilerin sesi yükseldikçe işverenlerin korkularının da arttığını belirten Sarı, tüm işçilerin sınıf dayanışması ve örgütlü mücadelesi ile bu kölelik düzeninin sonlandırılabileceğini vurguladı.

ÖNCEKİ HABER

Yolsuzluğa inanmamak mümkün mü?

SONRAKİ HABER

Aydınlık’ın haberciliğine eleştiri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...