01 Şubat 2014 18:50

Evrensel, taraftar cinayetinin görüntülerine ulaştı -VİDEO

Denizlispor taraftar grubu Yeşil Cephe'nin lideri Fatih Eroğlu’nun, 57 Gençlik taraftar grubunun üyeleri tarafından vurulduğu anın görüntülerine evrensel ve Hayat TV ulaştı.

Evrensel, taraftar cinayetinin görüntülerine ulaştı -VİDEO
Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Denizli

Denizlispor taraftar grubu Yeşil Cephe'nin lideri Fatih Eroğlu’nun, 57 Gençlik taraftar grubunun üyeleri tarafından vurulduğu anın görüntülerine evrensel ve Hayat TV ulaştı. Olay  öncesi 57 Gençlik taraftar grubunun yasal olmayan dernek binasında hazırlık yaptığı, demir sopaların bıçak ve baltaların dağıtıldığı görülüyor. Sonrasında Yeşil Cephe taraftar grubu üyeleri konuşmaya gelirken 57 Gençlik taraftar grubunun lideri İ.S ve yanındakilerin pompalı silahlarla saldırdığı daha sonra araca gelip yeniden silahlarına mermi doldurup saldırdıkları görülüyor. Polisin olay yerine gelmesine karşın eli sopalı ve silahlı grupla görüşmesi ancak müdahale etmemesi dikkat çekerken, dernek binasına giren polislerin taraftarlardan pompalı tüfeği alamaması da görüntülere yansıyor.

57 Gençlik Taraftar Grubu’nun Denizli Atatürk Stadı’ndaki binasının güvenlik kamerası kayıtları, olay anında neler yaşandığını ortaya koyuyor.

Olay sırasında, biri dernek binasının içini gösteren toplam 7 kameranın kayıtta olduğu tespit edildi. Savcılıkta da bulunan kamera kayıtlarında ilginç detaylar yer alıyor. Kameralardan dernek binası içinde olanının ses de kaydettiği ortaya çıktı. Ses kayıtlarında 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri İ.S. ile dernek üyesi E.Ş.’nin bir süre polisle tartıştığı ve ellerindeki silahı vermek istemediği görülüyor.

POMPALI TÜFEKLERLE ATEŞ AÇTILAR

Kayıtlarda, olay öncesi görüntüleri ve olay sonrası görüntüler yer alıyor. Kayıtlara göre 57 Gençlik üyesi bazı gençler dernek binası dışında gözlem yapıyor. Kayıtlar Yeşil Cephe Grubu üyelerini göstermezken, bu grubun otobüslerini yol kenarına park etmesi ile hareketlilik artıyor. Kayıtlara göre, İ.S ve E.Ş. pompalı tüfekleri özel bir aracın arkasından alarak hızla Yeşil Cephe üyelerinin bulunduğu bölgeye koşuyor. Koşarken de pompalı tüfeklerle ateş ettikleri görülüyor.

Kayıtlarda, cinayet ve yaralanma anının görüntüleri bulunmuyor. Fakat 57 Gençlik üyelerinin bir kısmı sopalarla koştururken kameralara takılmış. Eli silahlı iki kişinin iki kez silahlarını doldurmak için araçlarına geri döndüğü, ikinci seferde ise yanlarında getirdikleri tüm mühimmatı aldıkları gözleniyor.

POLİS-TARAFTAR PAZARLIĞI!

Çatışmanın hemen ardından ilk polis ekipleri olay yerine geliyor. Yunus ekipleri olduğu görülen polisler, süratle 57 Gençlik taraftar derneği binasına geliyor. Burada tüfekleri isteyen polisler olumsuz yanıt alıyor. Polislerle sanıklar arasında 20 dakikadan fazla pazarlık sürüyor. Polisler, sanıkların elinden silahları bir türlü alamıyor. Bu sırada hem dernek binası içinde hem de kapı önünde süren pazarlıklar sırasında sanıkların ‘Emniyet müdürü buraya gelecek’ dediği duyuluyor. Sanıklar, silahların kendilerine ait ruhsatlı silahlar olduğunu söylüyor.

İ.S.'NİN EMNİYET MÜDÜRÜ İLE FOTOĞRAFI

57 Gençlik taraftar grubu lideri İ.S'nin Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ile çekilmiş fotoğrafı da ortaya çıktı. Görüntülerin ardından 'Emniyet müdürü buraya gelecek'  diyen sanıkların Emniyet müdürü ile yakınlıklarından dolayı böyle dediği tahmin ediliyor.

OLAYIN GÖRÜNTÜLERİ

Polis dernek binasına geliyor, silahı alamıyor!  http://www.youtube.com/watch?v=Cx6I1zFrGRI&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=0eHaq3ETLyE&feature=youtu.be

Polis olay yerinde, eli sopalılara müdahale etmiyor: http://www.youtube.com/watch?v=kpyyf6pEOhQ&feature=youtu.be

http://www.youtube.com/watch?v=_kUId3k_RPQ&feature=youtu.be

5 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Yaşanan bu olayların ardından 57 Gençlik Taraftar Grubu lideri İ.S. başta olmak üzere 11 kişi gözaltına alınmıştı. Sonrasında 5 kişi tahliye edildi ancak ‘Kasten adam öldürmeye iştirak’ suçundan yargılanıyorlar.

SALDIRIYA UĞRAYAN GRUBA YARGILAMA TALEBİ

Saldırıya uğrayarak arkadaşlarını kaybeden Yeşil Cephe taraftar grubu, saldıran gruptan 5 kişinin tahliye olması ile şok yaşarken şimdi de kendilerine açılan davanın şokunu atlatmaya çalışıyorlar. Hazırlanan iddianamede Yeşil Cephe taraftar grubu üyesi olan 13 kişi hakkında yaralama suçunu işledikleri gerekçesiyle dava açıldı.

TAHLİYE EDİLDİ, TEHDİT SAÇTI

Fatih Eroğlu’nun öldürülmesi olayına karıştıkları gerekçesiyle tutuklanan ancak dün serbest bırakılan M.K.C. tahliye oluşunun ardından adeta herkese tehdit saçtı.

Twitter adresinden mesaj gönderen M.K.C., “İki otobüslük çakallar” , “Kusura bakma Azrail, sana söz verdim canımı sen alacaksın, çakallar değil!”, “Buradan beni sevmeyen, arkamdan iş çeviren herkese sesleniyorum: ölümün tadını tatmaya başlayın” diye yazdı.

SALDIRI GÖRÜNTÜLERİ

ÖNCEKİ HABER

On binlerce kadın, \'yeni kürtaj yasasına hayır\' dedi

SONRAKİ HABER

Eskişehirspor, lideri evine eli boş gönderdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa