28 Ocak 2014 19:15

Ya tetiği çektirenler?

Batman’da bir düğüne düzenlenen silahlı saldırıda BDP Üyesi Özcan Temel’in öldürülmesi olayına ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, gizli tanıkların verdiği ifadeler HÜDA-PAR’ı işaret ediyor. Temel’in ailesi ve üyesi olduğu BDP ise olayın arkasındaki güçlerin açığa çıkarılmasını istiyor.

Ya tetiği çektirenler?
Paylaş

Batman’da bir düğüne düzenlenen silahlı saldırıda BDP Üyesi Özcan Temel’in öldürülmesi  olayına ilişkin hazırlanan iddianame tamamlandı. İddianamede, gizli tanıkların verdiği ifadeler HÜDA-PAR’ı işaret ediyor. Gizli tanık ifadelerinde silahı ateşleyenin olayın ardından gözaltına alınarak tutuklanan HÜDA-PAR Yöneticisi Veysi Gültekin olduğu belirtilirken, iddianamede olayın bir kişiyle sınırlanması ve tetiği çektirenlere ilişkin bir ifade yer almaması dikkat çekiyor. Temel’in ailesi ve üyesi olduğu BDP ise olayın arkasındaki güçlerin açığa çıkarılmasını istiyor.

SAVCI: TÜM KURŞUNLAR AYNI SİLAHTAN ÇIKTI
Batman’da 2 Kasım 2013’te HÜDA-PAR üyesi bir grupla BDP’li gençler arasında çıkan tartışmadan kısa süre sonra, BDP’lilerin yoğun olarak yaşadığı mahalledeki düğüne düzenlenen ve Özcan Temel’in yaşamını yitirdiği silahlı saldırıya ilişkin soruşturmanın iddianamesi tamamlandı. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Batman 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından da kabul edildi. Soruşturma kapsamında ifadesi alınan tanıkların beyanları, Mustazaf Der Batman Eski Şube Başkanı ve HÜDA PAR Şura Meclisi Üyesi Veysi Gültekin’i işaret ediyor. ‘Kasten adam öldürme’, ‘Kasten öldürmeye teşebbüs’, ‘Olası kasıtla yaralama’ ve ‘6136 sayılı Ateşli Silahlar Yasası’na muhalefet’ iddiasıyla tutuklu yargılanan Gültekin hakkında hazırlanan iddianamede olay yerinde bulunan 14 adet kovan ve bir adet deforme mermi çekirdeğinin aynı silahtan çıktığının belirlendiği ifade ediliyor.

TANIK TEŞHİS ETTİ

Temel’in yaşamını yitirdiği ve 6 kişinin yaralandığı olay ile ilgili olay yeri inceleme bilgilerine yer verilen iddianamede, boş kovanların bulunduğu sokak ve aynı sokağın kesişimleri ve yakın sokaklarda her hangi bir güvenlik kamerası ya da MOBESE sistemine ait görüntü kaydına rastlanmadığı belirtiliyor. İddianamede ‘Sevgi’ kod isimli gizli tanığın savcılıkta verdiği ifadeye yer veriliyor. Gizli tanığın ifadesine göre düğünde bulunan kitlenin üzerine silahla ateş eden saldırgan; 50 yaşlarında, kısa boylu, orta kilolu, kır saçlı, sakallı, takkeli, hırkalı ve beyaz gömlekliydi. İddianamede, saldırganın yanında bulunan 15-20 kişilik grubu da el kol hareketleri ile yönlendirdiğini belirten gizli tanığın, kendisine gösterilen fotoğraflar içinde HÜDA-PAR Üyesi Veysi Gültekin’i teşhis ettiği belirtildi.

Gültekin’in polis ve savcılıkta verdiği ifadelerde çelişkiler dikkat çekiyor. Gültekin polise verdiği beyanında; Davut Şahin adlı arkadaşı ile birlikte olduklarını, bu sırada Şahin’e bir telefon geldiğini, telefon edenlerin Petrol Mahallesi’nde broşür dağıttıkları esnada sıkıntı yaşadıklarını söylemesi üzerine olayın yaşandığı yere gittiklerini ve arkadaşları ile karşılaştıklarını, olay yerinde bir süre kaldıktan sonra da araçla geri döndüklerini belirtti.
Gültekin, savcılıkta verdiği ifadede ise ikametgahında olduğu esnada, Davut Şahin’i arayarak ‘nerede’ olduğunu sorduğunu, ardından Şevketeli Derneğinde buluştuklarını ve seçim çalışması yapılan yerde sıkıntı olduğunu haber almaları üzerine kendilerinin de olay yerine yürüyerek gittiklerini, olay yerinde her hangi bir aksilik olmadığını görünce de geri döndüklerini söyledi. (BATMAN)

NE OLMUŞTU?

Batman’ın İpragaz ya da diğer adıyla Petrol Mahallesi’nde 2 Kasım 2013’te akşam karanlığında, açık havada yapılan bir düğüne düzenlenen silahlı saldırıda sıkılan kurşunlar 28 yaşındaki, evli ve iki çocuk babası Özcan Temel’in ölümüne, 6 kişinin de yaralanmasına neden olmuştu. Olayın hemen öncesinde Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) üyeleri, BDP’lilerin yoğun olduğu mahallede broşür dağıtmak istemiş ve çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Kavgadan çok kısa bir süre sonra da mahalledeki düğüne ateş açılmıştı. Görgü tanıkları saldırganların ateş ederken ‘Allahu ekber’ diye bağırdıklarını söylerken, şüpheler HÜDA-PAR üyeleri üzerinde yoğunlaşmıştı. Saldırıdan kısa bir süre sonra gözaltına alınanların tamamı HÜDA PAR üyeleriydi. Tetiği çektiği iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilen cinayet zanlısı Veysi Gültekin de Hüda Par Şura Meclisi Üyesi, partinin aktif bir üyesi ve aynı zamanda Hizbullah’a yakınlığıyla bilinen Mustazaf Der’in eski şube başkanıydı. Gültekin daha önce de Hizbullah davasından 9 yıl hapse mahkum edilmişti.

ÖNCEKİ HABER

Genç kadına ailece şiddet

SONRAKİ HABER

ÖSO ve İŞİD arasında şiddetli çatışma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa