27 Ocak 2014 18:45

Erdoğan gitse de süreç devam eder

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, ‘AKP olmazsa süreç bozulur’ şeklindeki propagandaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Başbakan Erdoğan’ın kalması da gitmesi de çözüm sürecini etkilemez” dedi.

Erdoğan gitse de  süreç devam eder
Paylaş

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, ‘AKP olmazsa süreç bozulur’ şeklindeki propagandaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Başbakan Erdoğan’ın kalması da gitmesi de çözüm sürecini etkilemez” dedi. Öte yandan Ankara ve Kandil arasında mekik dokuyan BDP heyeti, Abdullah Öcalan’ın KCK yöneticilerine yazdığı 20 sayfalık mektubun yanıtını almak için gittikleri Kandil’den 7 sayfalık yanıtla döndü.

MÜZAKERENİN YASAL DAYANAĞI OLUŞTURULMALI


KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Cemil Bayık, Federal Kürdistan Bölgesi’nde yayın yapan Kurdistan Niwê gazetesine konuştu. Bugüne kadar PKK ile hükümet arasında yapılan görüşme ve toplantıların yasal dayanak olmadan gerçekleştirildiğini belirten Bayık “Yapılan görüşmelerin yasal dayanağı olmaması taraflar arasında sıkıntıya yol açıyor” dedi.
AKP’nin içinde bulunduğu krizi aşmak için PKK ile görüşmeleri yasal zemine dayandırması ve sorunun çözümü için demokratik adımları bir an önce atması gerektiğini dile getiren Bayık, “Bu krizden kurtulmanın başka yolu yoktur. Oslo ve İmralı’da görüşmeler, Erdoğan hükümeti ile gerçekleştirildi. Ama Başbakan Erdoğan’ın kalması da gitmesi de bu çözüm sürecini etkilemez” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)


BDP HEYETİ 7 SAYFALIK MEKTUPLA DÖNDÜ

ABDULLAH Öcalan’la yaptıkları görüşmenin ardından Kandil’e giden BDP Grup Başkan Vekilleri Pervin Buldan ve İdris Baluken Türkiye’ye döndü. Kandil’de KCK yetkilileriyle görüşen heyet, Öcalan’ın 7 Aralık 2013’te Kandil’e gönderdiği 20 sayfalık mektubuna verilen 7 sayfalık yanıtla geri döndü. BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Kandil’den aldıkları 7 sayfalık mektubu Adalet Bakanlığı üzeriden Öcalan’a ileteceklerini söyledi. Bu hafta sonu da Öcalan’la bir görüşme gerçekleştireceklerini söyleyen Buldan, “Gidiş günü bu hafta içinde netleşecek” dedi.
BDP heyeti daha önce de iki kez mektubun yanıtını almak için Kandil’e gitmiş, ancak yanıt hazır olmadığı için eli boş dönmüştü. KCK yönetiminin Öcalan’a gönderdiği 7 sayfalık mektubun, örgütün bütün birimlerinin görüşleri alındıktan sonra kaleme alındığı belirtiliyor. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Üniversite değil cezaevi!

SONRAKİ HABER

Daha ne kadar zulmedeceksiniz?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...