25 Ocak 2014 06:00

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir’de

Hezarfen Film Galeri’nin düzenlediği ‘Bağımsız Türkiye Sineması İzmir Buluşmaları”, son yıllarda yurt içi ve yurt dışında başarılarıyla adından söz ettiren ancak dağıtım sorunları yaşayan Türk filmlerini ve filmlerin yaratıcılarını izleyiciyle buluşturmayı amaçlıyor.

Bağımsız Türkiye Sineması İzmir’de
Paylaş

Hezarfen Film Galeri’nin düzenlediği ‘Bağımsız Türkiye Sineması  İzmir Buluşmaları”, son yıllarda yurt içi ve yurt dışında başarılarıyla adından söz ettiren ancak  dağıtım sorunları yaşayan Türk filmlerini ve filmlerin yaratıcılarını izleyiciyle buluşturmayı amaçlıyor.
İzmir’de Hezarfen Film Galeri ve Fransız  Kültür  Merkezi’nin  iş birliği ve Yeni Sinema Hareketi’nin desteği ile gerçekleşecek olan gösterimleri , ‘Yeni Sinema Hareketi’nin başlattığı,  Bağımsız Türkiye Sineması’nın seyirci ile buluşmasını sağlamayı hedefliyor. Bağımsız Türkiye Sineması  İzmir Buluşmaları, ayda bir  kez olmak üzere , Fransız Kültür Merkezinde gerçekleştireceğimiz gösterim ve söyleşiler ile izleyicilere sunulacak, gösterimler ise ücretsiz olacak.
Bir yıl süresince devam edecek , İzmir’deki  gösterimlerin sonunda seçki içerisinden seçilecek üç filme Fransızca alt yazı desteği verilecektir.
Etkinlik kapsamında Saroyan Ülkesi , 29 Ocak saat 20.00’de İzmir Fransız Kültür Merkezinde gösterilecek. Gösterimin  ardından filmin yönetmeni Lusin Dink ile söyleşi gerçekleşecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sokağın şenlikli muhalefeti

SONRAKİ HABER

Mahallede tiyatro var!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa