24 Ocak 2014 20:23

Suriye hükümeti ve muhalifler 'aynı odada' olacak

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar İbrahimi, Suriye hükümetinden bir delegasyonla, Batı destekli muhalefetin 'aynı odada' bir araya geleceğini belirtti. İbrahimi “Taraflar Cenevre 1 tebliğini kabul etti” dedi.

Suriye hükümeti ve muhalifler \'aynı odada\' olacak
Paylaş

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Lakhdar İbrahimi, Suriye hükümetinden bir delegasyonla, Batı destekli muhalefetin yarın “aynı odada” bir araya geleceğini belirtti. Brahimi “Taraflar Cenevre 1 tebliğini kabul etti” dedi.

Bugün taraflarla iki ayrı toplantı gerçekleştiren İbrahimi, basına yaptığı açıklamada “Her iki taraf da yarın burada olacaklar. Cumartesi ya da Pazar günü gitmeyecekler” dedi. Brahimi, görüşmeleri “cesaret verici” olarak niteledi.

İbrahimi, en önemli konuların henüz tartışılmadığını ve bunlar üzerinde uzlaşıya varmadan sorunun çözüme kavuşamayacağını belirtti.

Cumartesi günkü görüşmenin Suriye’deki insani duruma ve erişimin mümkün olmadığı bölgelere ulaşım konularına odaklanacağı belirtildi. Görüşmelerin Cenevre 1 tebliğini baz alacağı ifade edildi. İbrahimi, Cenevre 1 tebliğindeki bazı noktaların tarafların farklı yorumladığını da hatırlattı.

“Teröristler dışında kimse terörizmin devam etmesini istemiyor. Dolayısıyla Suriye’yi kurtarmak aynı zamanda onu terörizmden de kurtarmak olacak” diyen İbrahimi “Ben her zaman kaygılıyımdır. Umarım iyi bir başlangıç olur” ifadesini kullandı.

Muhalif delegasyondan Enes el Absah, İbrahimi’nin açıklamalarından ve rejimin Cenevre 1 tebliğini kabulünden dolayı memnun olduklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avlusunda yün yıkanan mahallelerden apartmanlara

SONRAKİ HABER

Brezilya \'Dünya Kupası\'na Hayır\' diyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...