24 Ocak 2014 18:53

Lavrov: Kürtler mutlaka görüşmelere katılmalı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye'de savaşın bitirilmesine ilişkin yapılacak görüşmelere Kürtlerin de katılması gerektiğini söyledi.

Lavrov: Kürtler mutlaka görüşmelere katılmalı
Paylaş

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Suriye'de savaşın bitirilmesine ilişkin yapılacak görüşmelere Kürtlerin de katılması gerektiğini söyledi.

Cenevre 2 toplantısı üzerine gazetecilere açıklamalar yapan Lavrov, bölgeye ilişkin tek taraflı müdahaleler konusunda Cenevre 2 toplantısında da uyarılarda bulunduğunu ve Rusya'nın Cenevre 2'de de muhalefet ve Suriye rejimi arasındaki görüşmelerde uzlaşma sağlanması için tüm tarafların yer alması gerektiğinin üzerinde özellikle durduğunu ifade etti.

Suriye içinde yer alan muhalif grupların kimi siyasi ve pratik adımları gerektiren bu karmaşık süreçte temsil edilmediğine de dikkat çeken Lavrov, "ABD'nin de dahil olduğu Cenevre 2'de yer alan diğer ülkelerin de Suriye içindeki muhalefetin görüşmelerde bulunması ihtiyacını gördüğü izlenimi edindim" dedi. Cenevre 2 katılımının genişletilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Lavrov, "Kürtler görüşme sürecine mutlaka getirilmeliler" dedi.

Cenevre 2'nin açılışında oldukça pozitif işaretler geldiğine ama karmaşık bir sürecin başladığına inandığını ifade eden Lavrov, Suriye için en basit adımın ilk adım olması gerektiğini, bu adımında tutukluların değiştirilmesi ve insani yardımın ulaştırılması olduğunu söyledi.

Kürtlerin Kamışlı'da ilan ettikleri otonomi kararı üzerine haberler okuduğunu, Kürtlerin Suriye'yi bölmek gibi bir demeçlerinin olmadığını gördüğünü ifade eden Lavrov bunun Cenevre 2 toplantısı katılımcıları olarak sürece basit yaklaşmamak ve şu anki Suriye muhalefetinden gelen delegasyonun her şey için çözüm olacağı izlenimini yaratmamak gerektiği konusunda herkes için önemli bir işaret olduğunu vurguladı.

Cenevre 2 katılımının genişletilmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Lavrov, "Kürtler görüşme sürecine mutlaka getirilmeliler" dedi. (DİHA)
 

ÖNCEKİ HABER

İzmir'de 19 öğrenciye toplam 215 yıl 7 ay ceza verildi

SONRAKİ HABER

İlçeden önce vardı ama şimdi yıkıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...