24 Ocak 2014 13:00

Göçmenleri taşıyan tekne battı: 5 ölü

Ege Denizi’nde Aydın Didim açıklarında yer alan Tavşan Adası yakınlarında göçmenleri taşıyan lastik bot battı, botta bulunan 19 kişiden 5'nin cesedine ulaşılırken 11 kişi kurtarıldı. 3 kişinin de kayıp olduğu bildirildi.

Göçmenleri taşıyan tekne battı: 5 ölü
Paylaş

Ege Denizi’nde Aydın Didim açıklarında yer alan Tavşan Adası yakınlarında göçmenleri taşıyan lastik bot battı, botta bulunan 19 kişiden 5'nin cesedine ulaşılırken 11 kişi kurtarıldı. 3 kişinin de  kayıp olduğu bildirildi.

Göçmenlerin Kuşadası Milli Parkı içindeki Nero Koyu'ndan Sisam Adası'na geçmeye çalıştıkları öğrenildi. 1 helikopter ve 4 kurtarma botuyla arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Kurtarma çalışmalarını sürdüren TSK'nın açıklaması şöyle; "Lastik botun battığı ihbarı Sahil Güvenlik Komutanlığı’na saat 07.50 sularında geldi. Alınan ihbar üzerine bölgeye intikal eden TCSG-21 Botu, denizden 11 yasa dışı göçmeni sağ olarak kurtardı, beş yasa dışı göçmenin de cesedini buldu. Sonradan kurtarılan iki yasa dışı göçmenle birlikte sağ kurtarılan kazazedeler asker tarafından Didim’e nakledildi. Kazazedeler ve hayatını kaybeden beş yasa dışı göçmen, Didim Devlet Hastanesine sevk edildi.

Batan lastik bot içerisinde toplam 19 kişinin bulunduğu, bu kapsamda halen bir yasa dışı göçmenin kayıp olduğunun belirtilmesi üzerine; arama kurtarma faaliyetlerine, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bir adet CN-235 Casa Uçağı, bir adet AB-412 helikopteri ve altı adet SG-Botu ile öğleden sonra da devam edildi" (ANKA)

ÖNCEKİ HABER

‘Beyaz bereyi takan iki kişiydi’

SONRAKİ HABER

Yeşil, Şemdin Sakık’ı öldürmek için MİT’ten izin istemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...