24 Ocak 2014 12:21

'Velev ki Özgür Suriye Ordusuna silah taşıyor'

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, silah yüklü TIR'larla ilgili tweette, "Velev ki bu TIR'larda MİT, Suriye'de her gün bombalar atılan Özgür Suriye ordusuna, ya da Bucak Türkmenlerine silah taşıyor! Neresi gayrı vicdani?" dedi.

\'Velev ki Özgür Suriye Ordusuna silah taşıyor\'
Paylaş

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, silah yüklü TIR'larla ilgili tweette, "Velev ki bu TIR'larda MİT, Suriye'de her gün bombalar atılan Özgür Suriye ordusuna, ya da Bucak Türkmenlerine silah taşıyor! Neresi gayrı vicdani?" dedi.

19 Ocak'ta Adana'da içerisinde silah ve mühimmat olduğu iddiasıyla durdurulan ve daha sonra MİT'e ait olduğu açıklanan TIR'lar Türkiye'nin gündeminde yerini korurken, Burhan Kuzu'nun TIR'larla ilgili attığı twitler dikkat çekti. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu hakkındaki iddialara da değinen Kuzu, Twitter hesabından şu twitleri attı:

"Velev ki bu TIR'larda MİT, Suriye'de her gün bombalar atılan Özgür Suriye ordusuna ya da Bucak Türkmenlerine silah taşıyor! Neresi gayrı vicdani? TIR'lara karşı yapılan operasyonlarda hedef, bölgeye tek gıda yardımı götürme potansiyeline sahip sivil toplum kuruluşu İHH'yı yıpratmaktır. Biri bana söylesin? Dünyanın bir çok bölgesine sahi bunca silah kimin tarafından sokuluyor? Ellerin TIR'larını arayacak hiç savcıları yok mu? Bilelim ki, doğru ya da yanlış her ülkenin sırları ve istihbaratının yaptığı işleri vardır. Her şey idealizmle maalesef çözülemiyor. Ne dersiniz? Ey Tayyip Erdoğan'nın amansız ve iflah olmaz düşmanları: İnanın gerçek zararı kendinize ve bu ülkenin geleceğine veriyorsunuz. Gemiyi delmeyin."

'TARİHE BAKIN'

Attığı bu twitlerle tepkiler gelmesi üzerine ise Kuzu şu tweetleri attı:

Farkındayım, Tweetterim bazılarını çileden çıkarıyor. Fakat ne yapalım; doğruları yazmak bizim asli görevimiz. Gerçekler maalesef acıdır. Bakın tarihe! Tüm ama tüm Türk ve İslâm Devletleri hep içerdeki hainler tarafından yıkılmış. Burada lafı kim üzerine alırsa o hain."

'ADALET ANINDA BİTER'

Komisyon Başkanı Burhan Kuzu'nun Twitter hesabından attığı en son attığı twitte ise paralel devletle adları anılan hakim ve savcılarla ilgili oldu ve dikkat çeken şu twiti attı: "Hakim ve savcılar 'damgalı' olamaz. Cümlenize 'Filancanın yargıcı- savcısı' diye başladığınızda, orada adalet anında biter. Önce bu giderilmeli." (DHA)

 

   

ÖNCEKİ HABER

Balyoz\'da yeniden yargılanma talebi oybirliğiyle reddedildi

SONRAKİ HABER

HSYK teklifi askıya alınabilir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...