23 Ocak 2014 20:26

Hastane var doktor yok!

Silvan Devlet Hastanesinde doktor bulmak neredeyse imkansız. 86 bin nüfuslu ilçede bulunan hastanede bir çok serviste doktor bulunmuyor.

Hastane var doktor yok!
Paylaş

Silvan Devlet Hastanesinde doktor bulmak neredeyse imkansız. 86 bin nüfuslu ilçede bulunan hastanede bir çok serviste doktor bulunmuyor. 

Silvan Devlet Hastanesinde yaşananlar sağlık politikalarının geldiği noktayı gözler önüne seriyor. 86 bin nüfuslu ilçedeki hastanede üroloji, nöroloji, göğüs hastalıkları, fizik tedavi, beyin cerrahi ve cildiye ünitelerinde doktor yok. Dahiliye, çocuk hastalıkları, genel cerrahi ve kulak burun boğaz ünitelerinde ise 8 doktor eksiği var. Göz doktoru haftanın sadece 2 günü Diyarbakır’daki hastanelerden geliyor. Diğer günlerde Silvan Devlet Hastanesinde göz doktoru bulmak mümkün değil.

Silvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eşref Araç, hastanenin yüzde 50 oranında çalıştığını belirterek, çocuk uzmanının pazartesi günleri 200’ün üzerinde, haftanın geri kalan günlerinde ise 170 civarında hastaya baktığını söyledi. Acil olarak 2 çocuk hekimi, bir nörolog ve bir ürolog ile dahiliyeciye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Araç, “Ama bunun yanında acil olmasa da ihtiyacımız olan en az bir enfeksiyon ve bir cildiye uzmanı hastanemizin döngüsü için yeterli sayılacaktır. Doğum oranının yüksek olduğu için doğum uzmanı ve çocuk uzmanına çok acil ihtiyacımız var” dedi. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kürtlerden Cizîrê’ye selam

SONRAKİ HABER

Ankara Film Festivali ‘SineBellek’le başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...