23 Ocak 2014 14:52

SP Genel Başkanı Kamalak: Dış mihrak AKP'nin kendisidir

Gezi Eylemleri ve 17 Aralık operasyonunu 'dış mihrak'la açıklayan AKP'yi eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Türkiye'deki son gelişmeler, Gezi olayları, 17 Aralık dış mihrakların bir kumpası ise bu kumpasın somut örneği AK Parti'nin kurulmasıdır” dedi.

SP Genel Başkanı Kamalak: Dış mihrak AKP\'nin kendisidir
Paylaş

Gezi Eylemleri ve 17 Aralık operasyonunu 'dış mihrak'la açıklayan AKP'yi eleştiren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, “Türkiye'deki son gelişmeler, Gezi olayları, 17 Aralık dış mihrakların bir kumpası ise bu kumpasın somut örneği AK Parti'nin kurulmasıdır” dedi. MİT'in TIR'larına da değinen Kamalak, “Türkiye'nin yardım kuruluşu Kızılay mı MİT mi?​” diye sordu.

Milli Görüş'ün tek temsilcisinin kendileri olduğunu savunan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, gazetecilerle kahvaltıda buluştu. AKP'yi eleştiren Kamalak, SP'nin yerel seçimlere bütün il, ilçe ve beldelerde aday çıkaracağını söyledi.

'28 ŞUBAT'I ARATIR'

Kamalak AKP'nin dış politikasını “tehlikeli bir yalnızlık”, iç politikasını ise “hem sosyal hem hukuk açısından darbe dönemlerinde bile görülmeyen bir kaos” olarak nitelendirdi.
Kamalak, 12 Eylül ve 28 Şubat'ı yaşadıklarını, ancak o dönemlerde bile böylesi bir hukuk kaosu görmediklerini söyledi.

“Paralel devlet” tartışmalarını ve HSYK ile ilgili gelişmeleri 'üzüntü' ile takip ettiklerini ifade eden Kamalak, “Tabiki bir ülkede iki devlet olmaz, olmamalı. Var ise birden mi ortaya çıktı? Gereği yapılmalıydı, ama bu şekilde değil. İkili yapı var ise vatandaş kime güvensin” diye konuştu.

'ASIL KUMPASI BİZE KURDULAR'

SP olarak üç yıl önce Suriye'ye gidip Esad ile görüştüklerini ve ardından 5 bin insanın cezaevlerinden tahliye edildiğini belirten Kamalak, AKP'nin Suriye'ye ilişkin politikalarını eleştirdi. Kamalak şunları söyledi: “Suriye problemini çözmek isteyenler, yaktıkları ateşe sürekli odun taşımasaydı Suriye konusunda bu noktaya gelinmezdi. Ne yazık ki Suriye'deki ateşi yakanlar da sürekli odun taşıyanlar da Suriye dışındakiler olmuştur.”

Kamalak, AKP'nin “Paralel devlet” ve “dış mihrak” söylemini “Çobanın kurttan şikayetçi olmasına” benzetti. Kamalak, “Dış mihrak, dış mihrak deniyor. Ak Parti'nin kuruluşu bizzat dış mihrakın eseri. Son 50 yılın en büyük kumpası Ak Parti tarafından Milli Görüş'e kuruldu” diye konuştu.

'İNSANİ YARDIM MİT'İN İŞİ Mİ?'

AKP'nin Gezi'de de, yolsuzluk skandlarında da yapması gerekenin tam tersini yaptığını belirten Kamalak, doğru tutum alınsaydı Başbakan'ın bahsettiği “120 milyar dolar zararın” yaşanmamış olacağını söyledi.

Suriye'ye giden MİT TIR'larını hatırlatılması üzerine Kamalak, “Dünyanın dört bir tarafında depremler oldu. MİT'in oralara yardım sevk ettiğini gördünüz mü? Hem Türkiye'nin yardım kuruluşu Kızılay mı MİT mi?​” diye sordu.
 
SP'DE KADIN ADAY YOK

SP, 81 il 970 ilçe ve 383 belde de aday çıkararak yerel seçimlere katılacak. SP'nin bütün adayları 2 Şubat'ta Arena Spor Salonu'nda yapılacak toplantıyla tanıtılacak. SP'nin yerel seçimlerde hiç kadın adayı yok. Bunun sorulması üzerine Kamalak, “Hanım kardeşlerimizin işleri çok yoğun. Onları milletvekili seçimlerinde değerlendireceğiz inşallah” diye açıklama yaptı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cilvegözü Sınır Kapısı araçlara açıldı

SONRAKİ HABER

Git evinde maç seyret!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...