22 Ocak 2014 17:11

Birlik Parkı yapılaşmadan kurtuldu

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Birlik Parkı’nın “kentsel dönüşüm alanı” ilan ederek yapılaşmaya açılmasına yargı 'dur' dedi. Parktan faydalanan halk mahkemenin iptal kararıyla rahat bir nefes aldı.

Birlik Parkı yapılaşmadan kurtuldu
Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Birlik Parkı’nın “kentsel dönüşüm alanı” ilan ederek yapılaşmaya açılmasına yargı “dur” dedi. Parktan faydalanan halk mahkemenin iptal kararıyla rahat bir nefes aldı. 

Karakusunlar, Yüzüncüyıl , Çukurambar, Söğütözü ve Çiğdem Mahallelerinde oturan vatandaşların sıkça kullandığı ve 40 bin metrekarelik yeşil alana sahip olan Birlik Parkı, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından konut ve ticaret alanı olarak imara açılmak istenmişti. Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Belediyenin söz konusu kararını yargıya taşımış, mahkeme iptal kararı vermişti. Bunun üzerine parkın bulunduğu alan “Kentsel Dönüşüm Alanı” ilan edilmişti. Bu karar da yargıya taşınmıştı.  Kararını açıklayan mahkeme, Belediyenin bölgedeki plan değişikliğini iptal ederek, Birlik Parkı’nın korunmasını sağladı. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 yeni sazan türü: Emineae, Recepi, Velioglui

SONRAKİ HABER

Simav çayı Meclis gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...