22 Ocak 2014 16:26

Eğitim Sen: Zorunlu din dersleri kaldırılsın

Eğitim Sen, Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nde din dersinden muaf olan öğrencilerin "sıfır" almışçasına sonuçlarının hesaplandığını belirterek, "Öncelikle seçmeli-zorunlu din derslerinin kaldırılmasını ve sınav odaklı eğitim sistemine son verilmesini istiyoruz" dedi.

Eğitim Sen: Zorunlu din dersleri kaldırılsın
Paylaş

Eğitim Sen, Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nde din dersinden muaf olan öğrencilerin "sıfır" almışçasına sonuçlarınnz hesaplandığını belirterek, "Öncelikle seçmeli-zorunlu din derslerinin kaldırılmasını ve sınav odaklı eğitim sistemine son verilmesini istiyoruz" dedi.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu, Ortaöğretime Geçiş Sistemi'nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavından muaf olan öğrencilerin sınavdan sıfır almalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Din dersleri varlığını sürdürdükçe, Milli Eğitim'de skandalın eksik olmayacağı belirtilen açıklamada, geçen yıl yapılan SBS'de sonuçların yanlış hesaplanması ardından, bu yılki sistemde de öğrencilerin muaf oldukları Din dersi sınavından "sıfır" almışçasına sonuçların hesaplanmasının yeni bir skandalı gündeme taşıdığı kaydedildi.

'FARKLI İNANÇ GRUPLARI YOK SAYILIYOR'

4+4+4 eğitim sisteminde olduğu gibi, ortaöğretime geçiş sisteminde de zorunlu din dersinin merkezi yazılılar arasına alındığı hatırlatılan açıklamada, "Öğrencilerin dini inancı, mezhebi ya da dünya görüşüne bakmaksızın böylesine dayatmacı bir yaklaşımın hayata geçirilmesi başlı başına bir skandaldır. Dolayısıyla sınav sonuçlarında gayrimüslimlerin yok sayılması, seçmeli/zorunlu din dersleriyle farklı inanç gruplarını yok sayan politikaların sonucu olarak görülmelidir" denildi.

Açıklamada, "Eşit yurttaşlık" ilkesini zedelemeyecek bir eğitim sistem oluşturmanın gerekliliğine dikkat çekilerek, "Ancak Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ne eğitimde yaşanan ve giderek derinleşen eşitsizlikleri gözetmiş ne de öğrenci ve velilerin yaşadığı kaygıları giderici adımlar atmıştır. Eğitimin hiçbir kademesinde öğrencilere ve dolayısıyla ailelerine dayatmada bulunulmamalı, eğitim sisteminin öncelikli sorunu olan 'sınav merkezli eğitim' anlayışı derhal terk edilmelidir. Bu sorun çözüldüğünde hem kademeler arası geçiş sorunları kendiliğinden çözülecek hem de bugünlerde yoğun bir tartışma konusu olan özel dershaneler sorununun kendiliğinden ortadan kalkacağı bilinmelidir. Eğitim Sen olarak, öncelikle seçmeli/zorunlu din derslerinin kaldırılmasını ve sınav odaklı eğitim sistemine son verilmesini istiyoruz. Hiç kimsenin çocuklarımızın emeği ve geleceği ile oynamasına izin vermeyeceğiz" denildi. (ANKARA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bilim ve Toplum başlıyor

SONRAKİ HABER

Ukrayna\'da ilk ölümler yaşandı, Yanukoviç muhalefetle görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...