15 Ocak 2014 16:23

Punto Deri direnişine HDP ve CHP’den ziyaret

DERİTEKS’e üye oldukları için işten atılan ve direnişte olan Punto Deri işçilerine HDP ve CHP’den destek geldi.

Punto Deri direnişine HDP ve CHP’den ziyaret
Paylaş

DERİTEKS’e üye oldukları için işten atılan ve direnişte olan Punto Deri işçilerine HDP ve CHP’den destek geldi.

Direniş yerinde işçileri ziyaret eden HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, “Deri işçileri 14-15 saat çalışıyor, acımasız koşullarda cehennem hayatı yaşıyorlar. Patronlar ise lüks arabalarından, konforlu yaşamlarından vazgeçmiyor” dedi.

Örgütlenme çabasında olan işçilerin işten çıkarılma durumuyla sürekli karşı karşıya olduğunu belirten Tüzel, “Kendi gücünüze, kendi örgütlenmenize güvenmekten başka yolumuz yok. Birleşen eller kazanacak. Örgütlü mücadelemiz bizi zafere götürecek” dedi.

CHP İstanbul Emek Komisyonu da Punto’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. CHP İl Meclis Üyesi Asalettin Arslanoğlu ve Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan da ziyaret etti. Arslanoğlu, “Oy verdiğimiz Başbakandan, Bakanlardan hesap sormamız gerek. Ne yaptınız diye sormalıyız” dedi.

İşçilerin üye olduğu DERİTEKS Genel Başkanı Musa Servi de “169 günden beri direnen arkadaşlarımız, anayasal hakları olan sendikalaşma hakkını kullandıkları için bu durumdalar” diyerek Punto Deri patronunu eleştirdi. Servi “Patronlar anayasal hakkımız olan sendikal hakları vermek yerine her türlü anayasal ihlali yapmaktalar. Maksut Tat’da yüzde 70 örgütlük sağladık. Ancak patron sendika girmesin diye işyerini batıyoruz bahanesiyle kapatarak Güngören’e taşıdı. Onlar nereye giderlerse gitsinler biz peşlerinde olacağız” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eminağaoğlu Gezi’den beraat etti

SONRAKİ HABER

El Kaide operasyonunda AKP adayının evi arandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...