15 Ocak 2014 15:48

Roboskîlilere saldırı: 1 kişi yaralı

Askeri savcılığın ‘takipsizlik’ kararının Roboskî’ye ulaştığı saatlerde, askerler köylülere saldırdı, 1 kişi yaralandı.

Roboskîlilere saldırı: 1 kişi yaralı
Paylaş

Askeri savcılığın ‘takipsizlik’ kararının Roboskî’ye ulaştığı saatlerde, acısı tazelenen köylülere asker saldırdı, 1 kişi yaralandı.

Savcılık kararının ellerine ulaşmasının hemen ardından, Vali Yardımcısı’nın sınıra yapılan ‘güvenlik yolu’nu denetlemeye geldiği haberini alan köylüler sınıra yürüdü. Yürüyüşü engellemek isteyen askerler, köylülere gaz bombasıyla saldırdı ve ateş açtı. Bu sırada 17 yaşındaki Serhat Encü yaralandı. Uludere Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Encü, ilk müdahalenin ardından Şırnak’a sevk edildi.

VELİ ENCÜ: SAVCILIK KARARI ÖFKEYİ ARTIRDI

Olayın ardından gazetemize konuşan Veli Encü, “Sabah savcılık kararı gelince köyde öfke arttı. Bu sırada Vali Yardımcısının sınıra yapılan yolu denetlemeye geldiği öğrenilince sınıra yürüyüş oldu” dedi. Askerlerin köylülere gaz bombası attığını ve silahla ateş ettiğini söyleyen Encü, Serhat Encü’nün bu sırada başından yaralandığını aktardı. Serhat Encü’yü hastaneye kaldırdıklarını ve doktorların, kafasına isabet eden cismin mermi olduğunu söylediklerini aktaran Encü, “Bilinci yarı kapalı halde. Durumu ağır” dedi. Encü, “Takipsizlik kararının askeri cesaretlendirdi. Günlerdir burada çok ciddi bir baskı var” şeklinde konuştu. 

SERHAT ENCÜ AMELİYATA ALINDI

Roboskî'de bulunan Gazeteci Banu Güven, Serhat Encü'nün ameliyata alındığını belirterek kafasına isabet eden cisim nedeniyle kafatasında kırık olduğunun belirlendiğini söyledi.

KARANLIĞIN ÇÖKMESİYLE OLAYLAR SON BULDU

DİHA'nın haberine göre Roboskîliler ile askerler arasında çıkan olaylar, karanlığın çökmesi ile son buldu. Olaylar nedeniyle Grê Sor tepesine doğru geri çekilen askerler, 5-6 askeri aracı, yemeklerini ve uyku tulumlarını arkalarında bıraktı. Köylülerin olay yerindeki bekleyişi ise, yaktıkları ateşlerin etrafında oturmaları ile devam ediyor. 

NAİF ENCÜ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Öte yandan olayların son bulması sonrası Roboskî katliamında yaşamını yitiren Adem Ant'ın amcası Naif Encü (60) kalp krizi geçirdi. Naif Encü, olay yerine gelen ambulansla Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Irak\'ta bombalı saldırılar: En az 75 ölü

SONRAKİ HABER

İskele çöktü: 2 işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...