15 Ocak 2014 10:51

Hatay'da 6 mahkum cezavinden firar etti

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan cezaevindeki 6 hükümlü, bir personeli ağır yaralayarak, firar etti. Kaçan hükümlülerden 2'si yakalandı, 4 kişi ise hâlâ aranıyor. Mahkumların Suriye'ye kaçma ihtimaline karşılık sınırda da önlem alındı.

Hatay\'da 6 mahkum cezavinden firar etti
Paylaş

Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan cezaevindeki 6 hükümlü, bir personeli ağır yaralayarak, firar etti.

Alınan bilgiye göre; olay Hatay'ın Samandağ ilçesinde bulunan K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi. Sabaha karşı 6 hükümlü bir gardiyanı darp ederek, cezaevinden kaçtı. Asker ve polisin operasyon başlattığı ilçede kaçan hükümlülerden 2'si yakalandı, 4 kişi ise hâlâ aranıyor. Mahkumların Suriye'ye kaçma ihtimaline karşılık sınırda da önlem alındı.

ÇAY OCAĞININ PENCERESİNDEN KAÇMIŞLAR

Samandağ K1 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan firar eden hükümlülerin yakalanması için ilçeye giriş çıkışlar kontrol altına alınırken gidebilecekleri adreslere de baskınlar yapıldı.

Kimlikleri de belli olan hükümlülerin firarı ise iddiaya göre şöyle meydana geldi: Cezaevinin çay ocağında çalışan hırsızlık suçlarından hükümlü Ekrem Karabulut, İbrahim Ürkmez, Kadir Akgöl ve Ediz Yaşan ile gasp suçundan hükümlü Fatih Kara ve adam yaralama suçundan hükümlü Rıdvan Barık, çay ocağından sorumlu infaz koruma memuru F.A.'yı dövdü, ardından da daha önce demirlerini kestikleri sanılan çay ocağının penceresinden atlayarak binadan çıkıp tel örgüleri aşarak firar etti. İnfaz koruma memuru F.A.'nın ağır yaralı olarak bulunmasının ardından ortaya çıkan firarla ilgili polis alarma geçti.

Kaçan firari hükümlülerden Ediz Yaşan pişman olarak polise teslim olurken Rıdvan Barık, Antakya'daki evine yapılan baskında yakalandı. Diğer firariler aranıyor. Gardiyanın hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ayla Akat, \'çocuk gelinler\'i sordu

SONRAKİ HABER

İşsizler ordusuna 202 bin kişi daha katıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...