13 Ocak 2014 22:56

Bozdağ: Güney'in MİT'le ilişkisi olduğu iftiradır

Paris’te katledilen üç Kürt kadın siyasetçisinin katil zanlısı olan Ömer Güney’in MİT ile ilişkili olduğu yönündeki iddialara ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 'MİT'in veya diğer birimlerin isminin karıştırılması tamamıyla bir iftira kampanyasıdır' iddiasında bulundu.

Bozdağ: Güney\'in MİT\'le ilişkisi olduğu iftiradır
Paylaş

Paris’te katledilen üç Kürt kadın siyasetçisinin katil zanlısı olan Ömer Güney’in MİT ile ilişkili olduğu yönündeki iddialara ilişkin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "MİT'in veya diğer birimlerin isminin karıştırılması tamamıyla bir iftira kampanyasıdır" iddiasında bulundu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, HSYK'nin yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin Meclis Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde milletvekillerinin eleştirilerine yanıt verdi. Paris'te 9 Ocak’ta katledilen Kürt kadın siyasetçinin ölümüne ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını belirten Bozdağ, katil zanlısı Ömer Güney hakkında “örgüt üyesi olmak”, “örgüt faaliyeti çerçevesinde kasten adam öldürmeden” soruşturma yürütüldüğünü dile getirdi.

Yürütülen soruşturma kapsamında Fransa adli makamlarından adli yardım talebine henüz yanıt verilmediğini söyleyen Bozdağ, Türkiye’nin PKK ile hukuk içerisinde mücadele ettiğini ileri sürerek, "Devletin herhangi bir biriminin, organının hukuk dışına çıkması söz konusu değildir” dedi.

Kürt kadın siyasetçilerinin Paris'te katledilmesiyle ilgili MİT'in veya diğer birimlerin isminin karıştırılmasının “tamamıyla bir iftira” kampanyası olduğunu savunan Bozdağ, “Maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasını, bu katilin arkasındaki gerçek azmettiriciler kimse bunu Türkiye ve dünya kamuoyunda deşifre edilmesi için soruşturma devam etmektedir. Ortaya gerçekler çıktığı zaman bunlar paylaşılacaktır. Bu konuda herhangi bir gevşeme söz konusu değildir. Bütün imkanlarla bu soruşturma yürütülmektedir" diye konuştu. (DİHA)

SÖZ KONUSU SES KAYDI:

ÖNCEKİ HABER

Polis memuru, eşini başından vurdu

SONRAKİ HABER

Engellileri taşıyan minibüs kaza yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...