11 Ocak 2014 19:41

Londra'da 'Duggan'a adalet' eylemi

İngiltere’de 2011 yılında polis tarafından öldürülen Mark Duggan’ın katlinin mahkeme tarafından “kanuna uygun” bulunması sonrası bugün yüzlerce Tottenham’lı protesto eylemi gerçekleştirdi.

Londra\'da \'Duggan\'a adalet\' eylemi
Paylaş

İngiltere’de 2011 yılında polis tarafından öldürülen Mark Duggan’ın katlinin mahkeme tarafından “kanuna uygun” bulunması sonrası bugün yüzlerce Tottenham’lı protesto eylemi gerçekleştirdi.

Duggan’ın da sakini olduğu Londra’nın emekçi semti Tottenham’daki polis karakolunun önünde toplanan akrabaları, dostları ve sevenleri “Mark Duggan için adalet” yazılı afişler taşıdı.

Eylemde İngiltere’de 1990’dan bu yana 1476 kişinin gözaltında ya da polis takibindeyken öldürüldüğü vurgulandı.

Brixton karakolunda öldürülen siyahi müzisyen Sean Rigg’in ailesi de eyleme katılırken sendikalar da protestonun destekçileri arasındaydı.

Tottenham Hotspur taraftarlarının ise protestoyu değil White Hart Lane’deki Crystal Palace maçını tercih etmesi dikkat çekti.

1 dakikalık saygı duruşunun gerçekleştirildiği eylemde “Adalet yoksa barış yok”, “Katil kim? Katil polis” sloganları atıldı.

Mark Duggan’ın yengesi Carole Duggan eylemde yaptığı konuşmada “Ancak bizler bir araya gelip, birbirimize destek olursak çocuklarımıza ve bu polis baskısı altında, özgür olmadıkları mahallelerde yaşamak zorunda olan diğer çocuklara daha iyi bir hayat sunabiliriz. Onlar ülkenin diğer yerlerindeki çocuklarla aynı özgürlüklere sahip değiller ve bu adil değil. Hatırlamamız gereken şey şu ki, Mark burada değil ve biz bu eylemi onun çocuğu için yapıyoruz. Haydi tüm ülkeye gösterelim; biz medyanın sistematik olarak yansıtmaya çalıştığı gibi bir gangster ailesi değiliz. Medyanın düşmanca bir kampanya örgütlediği Mark bir gangster değildi. Bizler sıradan aileleriz” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tunus\'ta \'bütçe\' isyanı

SONRAKİ HABER

HDP, Şişli\'de seçim startını verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...