11 Ocak 2014 16:54

Roboski'de ikinci katliam korkusu

Sınır ticaretine giden Roboskili gençlerin Şırnak merkezden helikopterlerle gönderilen askerlerce önünün kesildiği kaydedildi. İkinci bir katliam korkusuyla sınıra koşan köylülerle askerler arasında gerilim yaşandığı ifade edildi.

Roboski\'de ikinci katliam korkusu
Paylaş

Faruk AYYILDIZ
Diyarbakır


Roboski'de sınırda halk ile askerler arasında gerilim yaşandı. Sınır ticaretine giden Roboskililerin önünün askerlerce kesilmesi üzerine halk, sınıra gitti.

Roboski'den görüştüğümüz Hikmet Alma olay yerinde yaşananları anlattı. Sınır ticaretine giden Roboskili gençlerin Şırnak merkezden helikopterlerle gönderilen askerlerce önünün kesildiği haberini aldıklarını kaydeden Alma, "İkinci bir katliam korkusuyla tüm aileler, köyler sınıra koştu" dedi. Sınırda askerlerle çatışmalar yaşandığını kaydeden Alma, askerlerin biber gazıyla halka saldırdığını dile getirdi. Çatışmaların şu an için durduğunu ancak sınırdaki gerginliğin sürdüğünü belirten Alma, askerlerin bölgeden çekilmesini beklediklerini anlattı. Ticaret için sınırı geçen Roboskililerin hâlâ dönmediğini de söyleyen Alma, geri dönüş için askerlerin bölgeden çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Gerginliğin sona erdiği, yurttaşların yüklerini alarak Roboskî'ye geri döndüğü öğrenildi.
 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli\'de, zamanlaması manidar yürüyüş

SONRAKİ HABER

Erdoğan, mağduru oynamayı bıraksın artık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...