09 Ocak 2014 13:24

El Kaide'den Somali'de İnternet yasağı

Somali’de el Kaide bağlantılı el Şebap örgütü fiberoptik kablolar ve cep telefonları aracılığıyla İnternet kullanımının yasaklandığını duyurdu.

El Kaide\'den Somali\'de İnternet yasağı
Paylaş

Somali’de ülkenin bazı bölümlerini hakimiyeti altında tutan el Kaide bağlantılı el Şebap örgütü fiberoptik kablolar ve cep telefonları aracılığıyla İnternet kullanımının yasaklandığını duyurdu.

Gruba yakınlığıyla bilinen bir radyo kanalı tarafından açıklanan duyuruda telekomünikasyon şirketlerine, karara uymaları için 15 gün süre tanındı.

“Bu emri uygulamadığı görülen birey ya da şirketlerin, düşmanla işbirliği içerisinde oldukları kabul edilerek şeriat yasalarınca cezalandırılacaklardır” denilen açıklamanın ne kadar karşılık bulacağı bilinmiyor.

Somali’nin önde gelen 2 İnternet sağlayıcısı Hotel Inc ve Nationlink Telekom konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

El Cezire’nin haberine göre ülkede 3G teknolojisi bir yıldır kullanılırken, kullanıcı sayısının hızla arttığı aktarılıyor. Yine de 10 milyonluk nüfusu bulunan Somali yüzde 1’in biraz üzerindeki internet erişimiyle bu konuda dünyanın en geri ülkelerinden biri. Ülkede İnternet kullanımının genellikle büyük kent ve ilçelerdeki İnternet kafeleri aracılığıyla sağlandığı ifade ediliyor. El Şebap’ın yasağının söz konusu kafeleri kapsamadığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

Bağdat\'ta intihar saldırısı: 13 er öldü

SONRAKİ HABER

Galatasaray\'ın yeni transferi Hajrovic ilk idmanına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...