09 Ocak 2014 10:36

Cansız, Şaylemez ve Doğan'ın fotoğrafları Paris belediyesinde

Paris 10'uncu Bölge Belediyesi, 9 Ocak 2013'te öldürülen PKK'li 3 Kürt kadın siyasetçinin fotoğraflarının yer aldığı büyük bez pankartı, belediye binasının ön cephesine astı.

Cansız, Şaylemez ve Doğan\'ın fotoğrafları Paris belediyesinde
Paylaş

 Paris 10'uncu Bölge Belediyesi, 9 Ocak 2013'te öldürülen  PKK'li 3 Kürt kadın siyasetçinin fotoğraflarının yer aldığı büyük bez pankartı, belediye binasının ön cephesine astı.

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in fotoğraflarının bulunduğu pankarta, "Bu üç Kürt militan 9 Ocak 2013'te Paris'in 10'uncu bölgesinde öldürüldü" yazısı yer aldı.

Paris'te Anaşehir belediyesi ile 20 yönetim bölgesi bulunuyor ve her bölgenin belediye binası ve belediye başkanı bulunuyor. Bunlardan biri olan 10'uncu Bölge Belediyesi, halk arasında 'Türk mahallesi' olarak da biliniyor. Türk ve Kürtlere ait işyerleri, Kürt derneklerinin yer aldığı bölgede Sosyalist Parti iktidarda bulunuyor. (DHA)


KEPENKLER AÇILMADI

Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in Paris'te katledilişinin yıldönümünde Şırnak, Suruç, İdil, Nusaybin ve Cizre'de kepenkler açılmadı. Büyük bir sessizliğin hakim olduğu bir çok merkezde ise anma ve etkinlik hazırlıkları sürüyor.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 9 Ocak 2013 tarihinde Paris'te katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi için esnaf kepenk açmadı. Bir çok merkezde Sakine Cansız ile KNK temsilcisi Fidan Doğan ve gençlik hareketi üyesi Leyla Şaylemez için kepenklerin açılmadığı görüldü. Fırın ve nöbetçi eczaneler dışında tüm esnaflar kepeklerini açmadığı ilçede sessizlik hakimken 3 Kürt kadın siyasetçi için DÖKH aktivistleri öncülüğünde bugün BDP İlçe Örgütü önünden Sanat Sokağı'na kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştirilecek.

CİZRE

Cizre'de üç Kürt kadın siyasetçi olan Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez'in katledilişlerinin yıldönümü nedeniyle katliamı protesto eden Cizre esnafı kepenk açmadı. Sadece fırın ve eczanelerin açık olduğu ilçede bütün kepenkler kapalıyken, ilçede sabah saatlerinden itibaren büyük bir sessizlik yaşanıyor.

SURUÇ

Urfa'nın Suruç ilçesinde de katliamın yıldönümünü protesto etmek ve Roboski katliamında verilen takipsizlik kararını tepki göstermek amacıyla iş yerleri kepenk açmadı.

NUSAYBİN

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de katliamın yıldönümünde esnaflar kepenk açmadı. Fırın ve eczaneler dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu ilçede büyük sessizlik hakim. Halk ise saat 10.30'da BDP İlçe Örgütü önünde Kızıltepe'de yapılacak olan mitinge katılmak amacıyla yola çıkacak.

İDİL

Şırnak'ın İdil ilçesinde de eczane ve fırınlar dışında hiçbir esnaf kepenk açmazken, ilçede büyük bir sessizlik var.


Öte yandan anma etkinliklerinin yapılacağı bir çok merkezde ise hazırlıkları sürüyor. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Japonya\'da Mitsubishi fabrikasında patlama: 5 ölü

SONRAKİ HABER

TGS: Tuğba Dural\'a yapılan mobbing kabul edilemez

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...