05 Ocak 2014 17:44

B.E. için dilek fenerleri uçuruldu

Gezi direnişinde evinden ekmek almak için çıkan ve polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesiyle yaralanan B.E.’nin bugün doğum günüydü ve yüzlerce insan B.E. için hastane önünde bir araya geldi.

B.E. için dilek fenerleri uçuruldu
Paylaş

Gezi direnişinde evinden ekmek almak için çıkan ve polisin attığı gaz fişeğinin kafasına isabet etmesiyle yaralanan B.E. 204 gündür komada.

Okmeydanı Devlet Hastanesi’nde kalan B.E.’nin bugün doğum günüydü ve yüzlerce insan B.E. için hastane önünde bir araya geldi. Hastanenin karşısındaki arsada buluşan insanlar arasında İstanbul’daki park forumlarından katılanlar da vardı. B.E’nin ailesinin isteği üzerine eylem yapılmadı, döviz ve flama taşınmadı. Burada B.E. için hazırlanan pasta kurulan masanın üzerine konuldu. Ayrıca, pastanın yanına ekmek konarak, B.E.’nin ekmek almaya giderken vurulmasına atıfta bulunuldu.

B.E. için dilek fenerleri uçurulan etkinlikte, insanlar B.E. ile duygularını paylaşsın diye bir dilek kutusu dolaştırıldı ve kutu aileye verildi. Etkinlikte açıklama yapan baba Sami E, gelen herkese teşekkür ederek, “Berkinin uyanacağını umuyoruz. Onu vuran polislerin de yakalanmasını istiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana\'da AKP\'ye yanaşmak yasak!

SONRAKİ HABER

Voleybolda kadınlar Dünya Şampiyonası biletini aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...