05 Ocak 2014 16:30

Küfürden sonra şimdi de gözaltı

Adana’nın kurtuluş gününde Hükümet ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş aleyhinde slogan atan gruba polis müdahale etti. Olağanüstü hali aratmayacak güvenlik önlemlerinin alındığı Atatürk anıtına çelenk sunma töreninde yaklaşık 100 kişilik gruptan çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Küfürden sonra şimdi de gözaltı
Paylaş

Adana’nın kurtuluş gününde Hükümet ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş aleyhinde slogan atan gruba polis müdahale etti. Olağanüstü hali aratmayacak güvenlik önlemlerinin alındığı Atatürk anıtına çelenk sunma töreninde yaklaşık 100 kişilik gruptan çok sayıda kişi gözaltına alındı. 10 Kasım’da Vali Coş protestocu gruba sinirlenerek aracından inip bir vatandaşa “gavat” demiş ve tepki toplamıştı.

OLAĞANÜSTÜ HALİ ARATMADI

Atatürk Parkı’ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni öncesi anıtın dört bir yanı barikatlarla kapatıldı. Çevik kuvvet polisleri de barikatların yanında sırayla dizildi. Parkın çevresindeki binaların çatılarına keskin nişancı polisler konuşlandırıldı. Polis helikopteri de tören boyunca havada tur attı. Görevli polisler, törene katılmak isteyen kişilerin isimlerini kendilerindeki listelerden kontrol edip, üst aramasından geçirerek anıt önüne aldı. Listede ismi olmayanlar alana sokulmadı.
Bariyerlerin dışında kalan yaklaşık 100 kişi, tören alanına girişlerinin engellemesini protesto etti. Gruptan bazı kişiler, “Hırsız var”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü”, “AKP’nin Valisi Adana’dan defol”, “Gaziye değil, hırsızlara barikat”, “Fettullahçı çete dağıtılacak” diye sloganlar attı. Polis amirleri ile gruptan kişiler arasında sert tartışmalar yaşandı. Kutlamaların yapılacağı Uğur Mumcu Meydanı’na doğru Atatürk Caddesi’nden yürümek isteyen grup, polis engeliyle karşılaştı. Çevik kuvvet polisleri ile protestocular arasında arbede yaşandı. Polisler, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Hasta tutuklulara özgürlük

SONRAKİ HABER

Danıştay kanunda değişiklik isteniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...