27 Aralık 2013 16:09

Ostim-İvedikli aileler bir kez daha ‘adalet’ istedi

OSTİM ve İvedik OSB’de 3 Şubat 2011’de yaşanan ve 20 işçinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili davanın 19’uncu duruşması görüldü.

Ostim-İvedikli aileler bir kez daha ‘adalet’ istedi
Paylaş

OSTİM ve İvedik OSB’de 3 Şubat 2011’de yaşanan ve 20 işçinin hayatını kaybettiği patlamalarla ilgili davanın 19’uncu duruşması görüldü. Duruşmada mahkeme heyeti, bilirkişi heyetinin oluşumuna ilişkin mağdur ailelerin taleplerini dinledi. Duruşma 21 Mart 2013 tarihine ertelendi. Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma öncesi Adliye önünde “Ostim-İvedik’i unutmadık, unutturmayacağız” pankartıyla bir araya gelen aileler yaşamını yitiren yakınlarının fotoğraflarını taşıdı.

‘RÖMORKÖR FACİASI DA İŞ CİNAYETİ’

Aileler adına İvedik OSB’de yaşanan patlamada yaşamını yitiren İşçi Mükremin Atmaca’nın eşi Azize Atmaca konuştu. İzmir’de 10 kişinin öldüğü römorkör faciasının da bir iş cinayeti olduğuna dikkat çeken Atmaca, “Hayatını kaybeden asker de olsa yaptırılan iştir” dedi. Atmaca, ölümlerin gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle gerçekleştiğinin altını çizdi. “Bütün kaygımız ve mücadelemiz, ekmek mücadelesinin işçinin yaşamına neden olmamasıdır” diyen Atmaca, Ostim ve İvedik patlamalarında sorumlulukları olanların tamamının yargılanmasını istedi.

‘BİLİRKİŞİ İŞİNİ YAPSIN’

Mahkemenin itirazlarını dikkate alarak yeni bilirkişi raporu istediğini, ancak yeni raporun da  aynı heyetten istenmesinin kaygı yarattığını belirten Atmaca, bilirkişi heyetine seslenerek “Davaların yargıcı ve karar vericisi olmayın. Kimin az kimin çok sorumluluğu olduğuna siz değil mahkeme karar versin” dedi. Aileler, 3’ü tutuklu 15 sanığın yargılanmasının yetmeyeceğini esas sorumluluğu olanların da açığa çıkarılıp yargılanması taleplerini yineledi.

‘BU HEYET RAPOR HAZIRLAYAMAZ’

Duruşmada ise, hakim mağdur ailelerin avukatlarına talepleri için söz verdi. Avukatlar, bilirkişi heyetinin teknik ve bilgi donanımının yeterli olmadığını belirterek, heyetin değiştirilmesi talebinde bulundu. Yaşanan olayın sıradan bir patlama olmadığını, bu konuda inceleme yapacak olan heyetin, gaz, petrol ve kimyasal alanındaki bilgi ve deneyiminin önemli olduğunu belirten avukatlar, mevcut bilirkişi heyetinin bunu yapamayacağını söylediler. Avukatların talebini alan mahkeme heyeti duruşmayı 21 Mart 2014 saat 10.30’a erteledi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Boşandığı eşinin kulağını kesip tecavüz etti

SONRAKİ HABER

Memur-Sen’den hükümete bir destek daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa