22 Aralık 2013 20:53

Tuncel'den Standart Profil işçilerine destek

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde eylemde olan işçilerin "direniş çadırı"na destek ziyaretinde bulundu.

Tuncel\'den Standart Profil işçilerine destek
Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde eylemde olan işçilerin "direniş çadırı"na destek ziyaretinde bulundu.

Manisa'da temaslarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Standart Profil Fabrikası'nda sendikal faaliyeti yürüttükleri gerekçesiyle işlerine son verilen Petrol-İş Sendikası üyelerinin "direniş çadırı"nı ziyaret etti. İşçilerle görüşen Tuncel, sendikal mücadele yürütmenin Türkiye'deki zorluklarından ve Anayasa'da bulunan boşluktan bahsetti. Sendikadan bilgi alan Tuncel kendileri ile irtibata geçmesi durumunda konuyu meclise taşıyacaklarını ve her türlü desteği kendilerine verebileceğini söyledi. İşçiler, "Yaşasın sendikal mücadelemiz", "Direne direne kazanacağız" sloganı ile Tuncel'i uğurladı.

Tuncel, daha sonra Eğitim Sen Manisa Şubesi'ne de geçerek, kamu emekçileri ile görüştü. Eğitim Sen Şubesi'nde kamu emekçilerinin sorunlarını dinleyen Tuncel, karşılıklı süreç değerlendirmesi yaptı. HDP'nin çalışmalarından ve işçi ve emekçiler ile ilişkilerinden bahseden Tuncel, Türkiye'de Kürtlere ve emekçilere hukukun işlemediğini, hukuksuzluk ile mücadele etme zamanının geldiğini söyledi. Tuncel, "Adaletsizliğe, eşitsizliğe, hukuksuzlaşmış bir hükümet ile yürünmez. Adil, eşit, özgür bir mücadeleyi yürütme zamanıdır" diyerek, kamu emekçilerinden destek istedi. (Manisa/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

CHP’nin İstanbul adayı Mustafa Sarıgül

SONRAKİ HABER

Galatasaray Trabzonspor\'u 2-1 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...