21 Aralık 2013 06:00

Eski AİHM Yargıcı Türmen uyardı: Suçun üstü örtülecek!

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yönetenlerin de içerisinde bulunduğu, emniyet müdürlerinin ve görevlilerinin görevden alınması, dosyaya ek savcıların eklenmesini Eski AİHM Yargıcı CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, adil yargılamaya müdahale olarak değerlendirdi.

Eski AİHM Yargıcı Türmen uyardı: Suçun üstü örtülecek!
Paylaş

Tuba GÜNGÖR
İstanbul


Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu yönetenlerin de içerisinde bulunduğu, emniyet müdürlerinin ve görevlilerinin görevden alınması, dosyaya ek savcıların eklenmesini Eski Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıcı CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen, adil yargılamaya müdahale olarak değerlendirdi. Türmen, delillerin yok edilerek, suçun üzerinin örtülebileceğine dair uyarılarda bulundu.

‘DELİLLER YOK EDİLECEK’

Adil bir yargılama yapılması için öncelikle soruşturmanın doğru dürüst yapılması gerektiğine dikkat çeken Türmen, adil bir yargılamanın iki koşulu olduğunu söyledi. Türmen, iki koşuldan birincisinin soruşturma ikincisinin ise kovuşturma olduğunu belirtti. Soruşturma yapılmadan yargılama yapılamayacağını söyleyen Türmen şöyle devam etti: “Pek çok kişi yolsuzluk ve rüşvetten gözaltına alındı. Bunun üzerini ise emniyet görevlileri ve müdürleri görevden alınırken, ek savcılar görevlendirildi. Bunu yapan ise oğlu gözaltına alınan bakan. Bundan sonra doğru dürüst soruşturma yapılmasını beklemiyoruz. Deliller yok  edilecek. Soruşturma doğru dürüst yürütülmediği içinde adil bir yargılama söz konusu olmayacak. Suçun üstü örtülecek. Kimin tarafından? Hükümet tarafından suçun üzerine örtülecek.”

‘SİZİN OĞLUNUZ SUÇ İŞLEMİŞ’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın açıklamalarına da dikkat çeken Türmen, “Soruşturma gizli yapılır. Herkese söylenmez. Soruşturmanın doğru dürüst yapılması için bu şarttır. Ne diyecekler, ‘Sizin oğlunuz suç işlemiş. Ne yapalım mı?​’ ”  dedi.  

‘HANGİ ÇETE BUNLAR?​’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın operasyonu ‘çeteler’ yaptı söylemini de eleştiren Türmen konuşmasında şu noktalara dikkat çekti: “Bu çeteler hiç bitmiyor. Gezide de aynı komplo teorileri üretildi. Dış mihraklar, faiz lobisi gibi. Bunu da yapan aynı çetemi? Gölge boksu yapılıyor. Madem öyle bir çete var. Açıkça söylesin hangi çete bunlar? Kendi partisinin içindeki rahatsızlıkları gidermek ve safları sıklaştırmak için ortaya atılan bir şey. Hem suçlular hem de güçlüler.”

ÖNCEKİ HABER

Kayserili işçiler: Yan yana durursak biz kazanırız

SONRAKİ HABER

Halk öfkeli: Kurnaz tilki dört ayağıyla yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa