16 Aralık 2013 14:53

6 aydır iddianame bekliyorlar

Gezi direnişi sırasında yapılan operasyonlarda tutuklanan çoğunluğu ESP üyesi 34 kişi aylar geçmesine rağmen hâlâ hangi iddialarla ‘suçlandıklarından’ habersiz.

6 aydır iddianame bekliyorlar
Paylaş

Gezi direnişi sırasında yapılan operasyonlarda tutuklanan çoğunluğu ESP üyesi 34 kişi aylar geçmesine rağmen hâlâ hangi iddialarla ‘suçlandıklarından’ habersiz. Ezilenlerin Hukuk Bürosu Avukatı Gülhan Kaya, yüzlerce sayfa polis fezlekesinden söz edildiğini; ama hâlâ ortada müvekkilleri hakkında ulaşabilecekleri somut bir dosyanın bulunmadığına dikkat çekti.

‘DOSYADA GİZLİ TANIK VAR’

Dosyada gizlilik kararı bulunması nedeniyle, sınırlı belgeler gördüklerini belirten Kaya, bazı müvekkillerinin tutuklu bulunmalarına neden olarak gösterilen delilleri şöyle sıraladı: “Hasan Tunç 1982 yılında işkencede öldürülen amcası Mustafa Tunç’un mezarı başında anmaya katılmakla suçlanıyor. Erdal Demirhan için ise, Mahir Çayan anmasına katılmak suç unsuru gibi gösterildi. İmran Aydın’ın katıldığı Alevi mitingi bir suç unsuruymuş gibi gösterildi. Limter-İş Eğitim Uzmanı Dinçer Ergün’ün 1 Mayıs’a katılmak kadar daha normal bir davranışı olamaz ve DİSK kortejinde 1 Mayıs’a katılmakla suçlanıyor.”

TMK kapsamında yürütülen bütün soruşturmalarda olduğu gibi bu soruşturmada da gizli tanık beyanlarının olduğunu öğrendiklerini belirterek, “Gizli tanık sadece bir görüntü. Olmayan bir görüntü olmayan bir ses. Bir kişi var mı yok mu bilinmiyor” dedi. (İstanbul/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

BDP: Karar siyasidir, hukuk skandalıdır

SONRAKİ HABER

DAY-MER 17. Olağan Kongresi’ni yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...