11 Aralık 2013 07:33

GS - Juventus maçı başladı

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün Portekizli hakem Pedro Proença tarafından 31. dakikada ertelenen Galatasaray-Juventus maçı saat 15'te, 32. dakikadan itibaren başladı.

GS - Juventus maçı başladı
Paylaş

Yoğun kar yağışı nedeniyle dün Portekizli hakem Pedro Proença tarafından 31. dakikada ertelenen Galatasaray-Juventus maçı saat 15'te, 32. dakikadan itibaren başladı.

İLK 11'LER:

GALATASARAY: Muslera, Chedjou, Semih, Gökhan Zan, Eboue, Melo, Selçuk, Riera, Sneijder, Drogba, Burak

JUVENTUS: Buffon, Chiellini, Bonucci, Barzagli, Asamoah, Marchisio, Pogba, Vidal, Lichtsteiner, Llorente, Tevez


TT ARENA NASIL TEMİZLENİYOR?

Kar yağışı nedeniyle ertelenen Galatasaray - Juventus maçı sonrasında bir kez daha gündeme geldi Türk Telekom Arena stadının nasıl temizlendiği. 3 Ekim'de Evrensel'de Ercüment Akdeniz imzasıyla yayınlanan bir haber, bu dev yapının nasıl 'kan-ter' içinde temizlendiğini anlatıyordu.

O haberi okumak için tıklayın....


İGDAŞ, DOĞALGAZ AÇIKLAMASI YAPTI

İGDAŞ, kar nedeniyle ertelenen Galatasaray-Juventus maçı sonrasında basında çıkan haberler nedeniyle açıklama yaptı. İGDAŞ'ın açıklaması şöyle:

"TT Arena'da 10 Aralık Salı günü oynanan Galatasaray - Juventus karşılaşmasının yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmesine ilişkin yayınlanan haberlerde, sahanın ısıtma sistemine doğalgaz bağlanmadığı için İGDAŞ'ı sorumlu tutan ifadelere yer verildiğinden dolayı aşağıdaki açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

TT Arena 12.12.2010 tarihinden itibaren doğalgaz kullanmaya başlamıştır. TT Arena'nın Kompleks içinde doğalgaz bağlanması için başvuruda bulunduğu tüm ünitelere gerekli tesisat kontrolleri yapıldıktan sonra doğalgaz bağlantısı yapılmıştır. Söz konusu ünitelerde halihazırda doğalgaz kullanılmaktadır.

TT Arena tribünlerin doğalgazla ısıtılabilmesi için başlattığı proje çalışmasını tamamladığında İGDAŞ tribünlere de doğalgaz bağlantısını gerçekleştirecektir. Bilindiği üzere herhangi bir mekana doğalgaz verilebilmesi için öncelikle proje dosyaları ile İGDAŞ'a başvurulması gerekmektedir. Her abonemiz için uyguladığımız standart güvenlik kontrollerinin proje dosyalarında ve tesisatta yapılması sonrası doğalgaz açılabilir. Bu sürecin en kısa sürede tamamlanabilmesi için de İGDAŞ Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'ya her türlü desteği vermektedir.

Gerekli başvurular yapılmadığı halde İGDAŞ'ı gaz vermeyen kurum olarak, yaşanan sıkıntının sorumlusu şeklinde gösteren açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirir, kamuoyunun bu konuda doğru bilgilendirilmesinde aracı olmanızı rica ederiz."


İTALYAN BASININDAN FARKLI YORUMLAR

Dün akşam kar yağışı nedeniyle bugüne ertelenen Galatasaray-Juventus maçı, İtalyan ekibinin ülkesinde geniş yer buldu. Juventus’a yakınlığıyla bilinen Tuttosport, maçın ertelenmesi konusunda suçu Galatasaray’a atarak, “Galatasaray teknik direktörü Roberto Mancini ve futbolcuları, karla kaplı statta oynamamak için UEFA yetkililerine baskı yaptı. Oysa Juventus hazırdı” ifadelerini kullandı. La Gazzetta dello Sport ise Juventus’lu oyuncuların maça devam etmek istemediğini öne sürdü.

Tuttosport gazetesi 3 sayfa ayırdığı haberinde, “Korkunç. Maç inanılmaz bir fırtına yüzünden ertelendi”, “Bugün maça yeniden başlanacak ama saat konusunda tartışma var” ve Yunan kahraman Odysseus’un maceralı yolculuğuna atıf yaparak, siyah-beyazlı ekibin İstanbul’da yaşadığı aksiliklere vurguyla, “Otelden tahliye ve trafik arasında Juve’nin Odysseus destanı” başlıklarını kullandı.

GALATASARAY ERTELEMEK İÇİN ZORLADI, JUVENTUS İSE HAZIRDI

Gazete, buzlaşmış bir zeminde oynamamak için Mancini ve sarı-kırmızılı futbolcuların maçın ertelenmesi konusunda baskı yaptığını yazarak, “Türkler, karla kaplı statta oynamak istemedi. Juventus ise bunun için müsaitti. Bazı hatalar yapmasına karşın Juventus maçı harika götürüyordu” diye yazdı.
Ertelemenin ardından tansiyonun yüksek olduğunu öne süren gazete, Türkler’in baskısının galip geldiğini ekledi.

İTALYA DIŞİŞLERİNİN ENDİŞESİ BOŞA ÇIKTI

Gazete ayrıca, “Galatasaray’ın cehennemi buz tuttu. Statta gerçek dışı bir atmosfer vardı” yorumunun yanı sıra, İtalya Dışişleri ile güvenlik yetkililerinin endişesinin yersiz kaldığının ve İtalyan taraftarların stat dışında hiçbir sorunla karşılaşmadığının altını çizdi. Gazete, Juventus’un İstanbul’daki çilesinin, maçın ertelenmesinin ardından başladığını, otelde yer bulamadıkları gibi bir de uzun süre trafikte kaldığını da yazdı.

JUVENTUS MAÇA DEVAM ETMEK İSTEMEDİ

La Gazzetta dello Sport ise, “Juve kar fırtınasında” manşetinin ardından, “Juve üzerinde fırtına, Galatasaray’ın öğle yemeği” başlıklarına şu yorumları ekledi:
“İstanbul’daki organizasyonun kötülüğü kabul edilemez. Galatasaray-Juventus laneti. Tarihte 3’üncü kez iki takım arasındaki maç, belirlenen tarihte oynanamadı. Şampiyonlar Ligi çekilişleri ve iki takımın programı nedeniyle maç bugün oynanacak. Ancak UEFA alternatif bir plan düşünebilirdi. Juventus’lu futbolcular, bu şartlar altında maça devam edemeyeceklerini söyleyince, hakem de devam etmenin tehlikeli olacağına kanaat getirdi.”

Gazete ayrıca Juventus’un oynanacak maçta daha avantajlı olduğunu belirterek, “Maç, çalışma saatinde oynanacağından daha az taraftar gelecek ve daha az düşmanca bir ortam olacak” diye yazdı.

DAHA ÖNCE BİNLERCE KEZ OYNANDI

Corriere dello Sport gazetesi ise, bu hava şartlarında daha önce binlerce kez maç oynandığını hatırlatarak, “Saat konusunda da polemik vardı. Ancak sonuç olarak yerel polis buna karar verdi. Mancini de aslında dün akşam devam etmek istiyordu karşılaşmaya, ama sonra o da tehlikesini gördü. Galatasaray’ın yerden ısıtma sistemi tartışılmalı” yorumlarını aktardı.


MAÇ BUGÜN SAAT 15'TE OYNANACAK

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugüne ertelenen Galatasaray - Juventus karşılaşmasının saati belli oldu. Daha önce saat 14.00'te başlayacağını açıklayan UEFA, aldığı son karara göre hazırlıkların yetiştirilmesi için maçı 15.00'e aldıklarını bildirdi. Karşılaşma bugün saat 15:00'te 33. dakikadan devam edecek.

Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Türk Telekom Arena'da yaptığı açıklamada, karşılaşma için tribünlerde bulunan biletli seyircinin, yırtılmış biletleriyle maça girebileceğini belirterek, "Biletlerini atmayanlar, atmasınlar. Atanlar maalesef giremeyecek. Biletlerin üzerinde de zaten aktivitenin sonuna kadar saklanması gerektiği yazdığı için, biletlerin saklanması gerekiyordu. Kullanılan biletlerle tekrar maça girmek mümkün" dedi.

Ergün, saha zeminini temizleyecek kişi sayısının yetersiz olduğu konusunda eleştiriler yapıldığını da aktararak, "Bu doğru değildir. Saha temizliği için 11 eleman çalışmıştır. Yarın her ihtimale karşı bu sayı 20'ye çıkarılacak" diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Yurt geneli kara teslim oldu

SONRAKİ HABER

TT Arena’da ‘dev’ temizlik!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...