09 Aralık 2013 12:33

Çeşme'de mülteci teknesi battı: 3 ölü, 9 kayıp

İzmir'in Çeşme İlçesi Alaçatı Beldesi açıklarında mültecileri taşıyan tekne battı. 3 ceset bulunurken, 9 kişinin de kayıp olduğu belirtildi. Mültecilerin hepsinin Suriyeli olduğu belirlendi

Çeşme\'de mülteci teknesi battı: 3 ölü, 9 kayıp
Paylaş

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı beldesinden Yunanistan'ın Sakız adasına gitmeye çalışan tekne battı.

DHA'nın haberine göre Yunanistan'ın Sakız adasına ulaşmaya çalıştığı belirtilen teknenin batması sonrası Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri kurtarma çalışması başlattı. Teknede 39 kişi olduğu bilgisi verildi.

Alaçatı’dan denize açılan balıkçılar denizde 4 ceset görünce saat 08.30 sıralarında Sahil Güvenlik’i arayıp bilgi verdi. Sahil Güvenlik denizde arama çalışması başlatırken, Jandarma da karada arama yaptı. Jandarma kıyıda denizden yüzerek çıkan 27 göçmeni buldu. Bu göçmenler, lastik botla Sakız Adası’na doğru yola çıktıklarını ancak, karadan ayrıldıktan kısa süre sonra içinde 39 kişi bulunan teknenin battığını söyledi.

Bu arada Sahil Güvenlik, balıkçıların 4 ceset gördüklerini söylemesine rağmen denizden 3 ceset çıkardı. Kaçakların botta 39 kişi olduklarını söylemesi nedeniyle kayıp 9 kişinin arandığı belirtildi.

 

TAMAMI SURİYELİ

İzmir’in Çeşme İlçesi’nde kaçakları taşıyan lastik botun battığı bölgede, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı botlar ve helikopter tarafından kayıpları arama çalışmalarına devam ediyor. Kaçaklardan bazılarının, botun batmasının ardından yüzerek geldikleri Azmak Koyu’ndaki bir eve sığındıkları belirildi.

 Aralarında çocukların da bulunduğu kaçakların tümünün, ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeli'ler olduğu bildirildi.

Bu arada bir araçla getirildikleri Çeşme’deki Azmak Koyu’ndan botla yola çıkan kaçakların, uluslararası sularda Yunanistan sahil güvenlik ekipleri tarafından durdurulduğu, Türkiye’ye geri dönüş yolunda botun battığı iddia edildi.

 'YUNAN KOMANDOLAR DENİZE ATTI' İDDİASI

İzmir’in Çeşme ilçesinde sağ kurtarılan 32 Suriyeli kaçaktan Yusuf Muhammed, tedavi için götürüldüğü Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi’nde gazetecilerle tercüman aracılığıyla görüşüp yaşadıklarını anlattı. Yunanistan üzerinden İsveç’e gitmek için yola çıktıklarını söyleyen Muhammed şunları söyledi:

"Suriye’den İsveç’e daha güzel bir yaşam için yola çıktık. Orada bize insanca davranılacağına inanıyorduk. Denize 40- 42 kişi karanlıkta açıldık. Aramızda çocuklar ve kadınlar da vardı. Yunanistan’ın bir adasına vardık. Komandolar bizi yakaladı. Hepsinin yüzlerinde kar maskeleri vardı. Üzerimizdeki tüm eşyaları ve telefonları aldılar. Bazılarımızı dövdüler. Plastik kelepçe taktılar. Yarım saat sonra büyük bir gemiye bindirdiler. Gemide üstüste bir vaziyette yolculuk yaptık. Daha sonra Türk karasına yaklaşık 150 metre yaklaştığımızda bizi denize attılar. Kelepçeli olanlar da vardı. Yüzme bilmeyen iki kadın ve bir çocuk gözümüzün önünde boğularak öldü. Hepimiz yüzerek karaya çıktık. Kıyıya yakın bir ev vardı, oraya sığındık."

Son olarak 29 Kasım'da Balıkesir’in Burhaniye İlçesi Pelitköy sahilinden, Yunanistan'ın Midilli Adası üzerinden Avrupa ülkelerine gitmek için denize açılan Suriyeli mültecilerin bulunduğu zodyak bot batmıştı. Biri iki aylık bebek 6 kişi boğularak ölürken, 8 kişi kurtarılmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BEDAŞ işçileri çadır kurdu

SONRAKİ HABER

Avukat Gülizar Tuncer\'e saldırıya kınama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...