05 Aralık 2013 15:11

Medya panelinde Twitter sansürü

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde ifade özgürlüğünün konuşulduğu panelde üniversite yönetimi tarafından Twitter sansürü uygulandı. Sansüre tepki ise gecikmedi.

Medya panelinde Twitter sansürü
Paylaş

Metehan UD
İzmir

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medya Kulübü ve Hukuk Kulübü tarafından düzenlenen ‘Medya Hukuku’ panelinde öğrencilerin üniversiteden atılan Prof. Dr. Sevda Alankuş’u anmak istemesi üniversite yönetimine takıldı.
Konferans salonundaki sinevizyon ekranlarından birinde katılımcıların Twitter üzerinden #medialaw2013 başlığı altında yaptıkları paylaşımlar gösteriliyordu. Medya Kulübü Başkanı Çağrı Öner’in, Gezi eylemlerine verdiği destekten dolayı üniversiteden atıldığı düşünülen Prof. Dr. Sevda Alankuş’u anan bir paylaşım yapması üzerine, Twitter paylaşımlarının yapıldığı sinevizyon üniversite yönetimi tarafından kapatıldı.
Sansüre anında tepki gelmeye başladı. Katılımcılar, sansürle ilgili Twitter üzerinden tepkilerini gösterirken, panelin katılımcıları ve öğrencileri de konferans salonunda tepkilerini ifade ettiler. Panelin konuşmacısı Avukat Fikret Ilkiz, “Sevda'nın adından bahsettik diye Twitter’ı yasakladinız da siz hangi 'Sevda'mızı engelleyeceksiniz ki?" diye tepkisini ortaya koyarken, panelin diğer konuşmacısı Gazeteci Nedim Şener, "Bu konular ve kişiler üniversitelerde konuşulmayacaksa, nerede konuşulacak? Burası ortaokul değildir. Bu sansürü yapan kişiler özgürlükten nasibini almamış demektir" dedi. Panelde söz alan öğrenciler ise yaptıkları konuşmalarla sansürü kınadıklarını ifade etti.

 

ÖNCEKİ HABER

\'Van\'da 150 aile kızlı-erkekli üşüyor\'

SONRAKİ HABER

TRT\'ye göre \'Mühendislik erkek işi\'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...