01 Aralık 2013 16:37

Tüzel: 24 Ocak peşkeşin tarihidir

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve beraberindeki HDP üyeleri, Yatağan işçilerini ziyaret etti. "Yatağan işçisi yalnız değildir" sloganları ile işçilerin yanına gelen heyeti, işçiler ise ‘işçilerin birliği sermayeyi yenecek’ sloganıyla karşıladı.

Tüzel: 24 Ocak peşkeşin tarihidir
Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve beraberindeki HDP üyeleri, Yatağan işçilerini ziyaret etti.  "Yatağan işçisi yalnız değildir" sloganları ile işçilerin yanına gelen heyeti, işçiler ise ‘işçilerin birliği sermayeyi yenecek’ sloganıyla karşıladı.

Tüzel ilk olarak Başbakanla görüşen Maden İş ve Tes İş Yatağan Şube Başkanlarıyla görüştü ve toplantı hakkında bilgi aldı. Daha sonra işçilere seslenen Tüzel, Muğla Valiliğinin aldığı olağanüstü hal önlemlerini değinerek kabul edilemez olduğunu belirtti. Yatağan Termik Santrali’nin ihalesi için belirlenen 24 Ocak’ın tarihi geçmişini hatırlatarak, “24 Ocak kararları 80 Askeri Darbesine hazırlayan, özelleştirmeci bırakınız yapsınlar diyen bir Özal mantığının uygulamaya konulduğu bir tarihtir. Neoliberal bir saldırıyla kamu kaynaklarının özele peşkeşe çekilmesinin başlangıcının tarihidir 24 Ocak” dedi.

Sendika başkanlarının Erdoğan’la yaptığı toplantıya da değinen Tüzel, Erdoğan’ın tavrının devletin ekonomiden çekecek sözlerinin siyasi bir söylem olduğunu dile getirdi. Özelleştirmenin önce işçiyi daha sonra halkı ve kamu kaynaklarını vuracağını belirten Tüzel sözlerini şöyle sürdürdü “Sizlerin burada alınterine, örgütlü mücadelenize, çocuklarınızın geleceğinize sahip çıkmanız bizim ortak kaderimizdir, bizim ortak mücadelemizdir. HDP, işçilerin, emekçilerin, mücadele eden emek örgütlerinin, sendikaların ve özelleştirme karşıtlarının yanındadır. O nedenle direnişiniz ne kadar sürsün yanında olacağız. Önümüzdeki ilk görev ihalenin olacağı 24 Ocak’a kadar bu mücadeleyi dimdik büyütmektir. İşçi ve emek hareketi buradan ilerleyecek ve nefes alacaktır.” 


'MÜCADELEDEN VAZGEÇMEK YOK'

Özelleştirmeye karşı direnen yatağan Termik Santrali’nin işçileri aileleri ile birlikte santral önünde bekleyişini sürdürdü.  İşçiler kararlı olduklarını direnişlerinin 77. gününde de ortaya koydu. Maden İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, bugün direniş çadırı önünde toplanan işçilere açıklama yaptı. Girgin mücadeleden vazgeçmediklerine değindi.

‘SÜREÇ DEVAM EDİYOR’

Tes İş Yatağan Şube Başkanıyla, Başbakan’la santralin geleceğine yönelik toplantı yapan Maden İş Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, çadır önünde bir kez daha işçilere seslendi. Konuşmasının başlangıcında hükümetin kendilerini oyaladığını düşünüyorsa yanıldığını ifade eden Girgin “Biz Başbakana verdiğin cevabın işçi arkadaşlarımızı tatmin etmeyeceğini, anayasal haklarımızı kullanmaya devam edeceğimizi ve konunun yeniden değerlendirilmesini Başbakan’dan isteyerek görüşmeden ayrıldık. Bizler Maden ve Enerji İşçileri olarak mücadele neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğiz. Özelleştirmeye karşı sürdürmekte olduğumuz direnişimiz iki ayak üzerinde duruyor. Bunlardan biri eylem diğeri diyalogdur” dedi.

Aldıkları eylem kararlarını uygulamaktan vazgeçmeyeceklerini aktaran Girgin sözlerini şöyle sürdürdü “Bizim için başarı bu mücadeleyi hiçbir arkadaşımızın burnunu bile kanatmadan zafere ulaştırmaktır. Ama şunu herkes bilsin. Bu mücadele için bir bedel ödenmesi de gerekirse en ağırıyla o bedeli ödemesini de biliriz.” (Muğla/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kasım ayında en çok dershaneler haber oldu

SONRAKİ HABER

İş cinayetinin üzeri örtülmesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa