28 Kasım 2013 11:55

Bobby Sands pankartına soruşturma

UEFA, İskoçya'nın Celtic takımına Sampiyonlar Ligi'nde Milan'a karşı oynanan maçta açılan bir pankart nedeniyle soruşturma açtı.

Bobby Sands pankartına soruşturma
Paylaş

UEFA, İskoçya'nın Celtic takımına Sampiyonlar Ligi'nde Milan'a karşı oynanan maçta açılan bir pankart nedeniyle soruşturma açtı.

Celtic'in 60 bin kişilik Celtic Park stadyumunda açılan pankartlarda 1981 yılında cezaevinde açlık grevindeyken ölen IRA önderi Bobby Sands'in resmi bulunuyordu.

UEFA raporunda salı akşamı Glasgow'da oynanan AC Milan maçındaki spor dışı ve yasak bir pankarttan dolayı Celtic FC'ye karşı disiplin soruşturması açıldığını belirtti. Konunun 11 Aralık'taki UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nda ele alınacağı bildirildi. UEFA'nın disiplin kurallarına göre, taraftarların davranışları, hareketleri veya yaptıkları tezahüratların siyasi, ideolojik, dini, saldırgan ve kışkırtıcı olmaması gerekiyor.

Bu arada,26 Kasim Salı günü oynanan ve Milan'ın 3-0 kazandığı maç esnasında, 25 yaşindaki İskoç bir taraftar sahaya lazer tuttuğu için polise ihbar edildi. Celtic bu sezonun başında Kuzey İrlanda takımı Cliftonville'a karşı oynanan maçta taraftarının yaktığı meşalelerden dolayı UEFA'dan 4,221 pound ceza almıştı. Ayrıca Celtic, Avrupa Ligi'nde Fransiz ekibi Rennes ile olan müsabakada taraftarının yaptığı "yasa dışı" tezahüratlar yüzünden 12,000 pound ceza almıştı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Boşanmak isteyen bir kadın daha öldürüldü

SONRAKİ HABER

Necmi Tanyolaç için TSYD\'de tören düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...