27 Kasım 2013 20:44

Brezilya'da Dünya Kupası stadında iş cinayeti: 2 ölü

Brezilya’da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak Sao Paulo’da, inşaatı devam eden stadda bir vincin devrilmesi sonucu en az 2 kişi hayatını kaybetti. FIFA, stat inşaatlarının hızlandırılması için Brezilya'yı sürekli uyarıyordu.

Brezilya\'da Dünya Kupası stadında iş cinayeti: 2 ölü
Paylaş

Brezilya’da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak kentlerden Sao Paulo’da, inşaatı devam eden Arena Corinthians stadında bir vincin devrilmesi sonucu en az 2 işçi hayatını kaybetti; yapıda hasar meydana geldi.

İnşaatı yapan Odebrecht firması 2 işçinin öldüğünü bildirdi. İşçilerden José Mario da Silva, "Yemeğe giderken tam o bölgenin altından geçmiştim. Kaza, öğle yemeği arasında meydana gelmeseydi çok daha fazla kişi ölmüş olurdu" dedi. Yaşamını yitiren işçilerin isimlerinin  Fabio Luiz Pereira ve Ronaldo Oliveira dos Santos olduğu belirtildi.

Kazanın işçilerin, stat çatısının son bölümünü monte etme çalışmaları sırasında gerçekleştiği duyuruldu. Önümüzdeki ay bitirilmesi planlanan stadyum, Haziran ve Temmuz ayında gerçekleşecek Dünya Kupası’nın açılışına ev sahipliği yapacak. 70 bin kişilik stadyumda 6 Dünya Kupası maçı oynanması planlanıyor.

Sao Paulo'luların Itaquerão Stadyumu olarak andığı yapı için 360 milyon dolar harcandı. Corinthians kulübü kazaya ilişkin yaptığı açıklamada "Kulüp olarak çok üzgünüz" demekle yetindi.

FIFA, STADYUM İNŞAATLARININ HIZLANDIRILMASINI İSTEMİŞTİ

FIFA, daha önce birçok kez stadyum inşaatlarının gecikmesine dair Brezilya'yı uyarmış ve son tarih olarak 31 Aralık'ı vermişti. Kaza öncesi yüzde 94'ü tamamlanmış olan Arena Corinthians için artık bu takvime uymak imkansız görünüyor.

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Corinthians Arena'daki işçilerin trajik ölümü sebebiyle çok üzgünüm" derken, FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke de kazada yaşamını yitirenlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

FIFA ve Brezilya'nın dünya kupası organizasyon komitesi LOC, daha sonra yaptığı ortak açıklamada, "İşçi güvenliği bizim için en öncelikli konudur" iddiasında bulundu.

Brezilya Dünya Kupası için 6 yeni stadyum inşa ederken, 6 stadyumda da iyileştirmelere gitti. Yalnızca stadyum inşaatları için 3.5 milyar dolara yakın para harcanırken, Brezilya halkı özellikle Temmuz ayında yoğunlaşan eylemlerinde kamu hizmetlerine değil Dünya Kupası ve Olimpiyatlara aktarılan mali kaynakları protesto etmişti.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Berlusconi, Senato\'dan ihraç edildi

SONRAKİ HABER

Acun Ilıcalı, Gezi yorumuyla Erdoğan\'ı aratmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...