27 Kasım 2013 18:44

İzmir’de #direnişçi eylemi

İzmir’de sokağa çıkan DİSK üyesi binlerce işçi kıdem tazminatlarına dokundurtmayacaklarını belirterek kıdem tazminatının kaldırılmasının genel grev sebebi olduğunu dile getirdi.

İzmir’de #direnişçi eylemi
Paylaş

İzmir’de sokağa çıkan DİSK üyesi binlerce işçi kıdem tazminatlarına dokundurtmayacaklarını belirterek kıdem tazminatının kaldırılmasının genel grev sebebi olduğunu dile getirdi.

DİSK Ege Bölge Temsilciliği tarafından düzenlenen ve binlerce işçinin katıldığı yürüyüş Basmane Meydanı’nda başladı. Genel İş ile Birleşik Metal İş Sendikalarının üyesi işçilerin kitlesel olarak katıldığı yürüyüşte işçiler “Genel grev genel direniş” ve “AKP yasanı al başına çal” sloganları ile yürüdü. Çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün de katıldığı yürüyüş Konak Meydanı’nda sonlandırıldı.

Burada açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko kıdem tazminatının işçilerin kırmızı çizgisi olduğunu vurguladı. Kıdem tazminatının fona devredilmesinin, kıdem tazminatının yok edilmesi olduğunu belirten Beko “Ucuz ve güvencesiz çalışacak iş gücü yaratmak istiyorlar. Çünkü amaçları bizi köleleştirmek. Biz işten çıkarma maliyetlerini düşüren hiçbir taslağı kabul etmiyoruz.  Biz DİSK olarak bu taslakları çöpe atmakla mükellefiz” dedi.

‘HAYATI DURDURUZ’

Özel istihdam bürolarına da karşı olduklarına da değinen Beko sözlerini şöyle sürdürdü  “Gün köleliğe karşı #direnişçi kampanyasını büyütme günüdür. Kent kent, işyeri iş yeri, sokak sokak bu davayı işçilere emekçilere anlatmaya devam edeceğiz. İşçilerin haklarına el uzatmaya kalkışırsanız, Ankara’ya geliriz, hayatı durdururuz, dünyayı başınıza yıkarız. Emekten yanayım diyen diğer bütün konfederasyonları da köleliğe karşı omuz omuza direnmeye bir kez daha çağırıyoruz”  (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Adana'da önce doktor sonra kadın cinayeti

SONRAKİ HABER

EXPO 2020\'de ipi Dubai göğüsledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...