26 Kasım 2013 07:05

CHP Tuzla aday adayı Ekşi'ye gazeteciyi darp cezası

Gazeteci Hülya Özen ile Çağdaş Tuzla Gazetesi Sahibi Halil Özen’i darp eden CHP İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı ve Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Ekşi ile Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Hasan Uzunyayla darp, tehdit ve hakaretten 4 yıl 7’şer ay hapis cazasına çarptırıldı.

CHP Tuzla aday adayı Ekşi\'ye gazeteciyi darp cezası
Paylaş

Gazeteci Hülya Özen ile Çağdaş Tuzla Gazetesi Sahibi Halil Özen’i darp eden CHP İstanbul Eski İl Başkan Yardımcısı ve Tuzla Belediye Başkan Aday Adayı Cemil Ekşi ile Kartal Belediyesi Başkan Danışmanı Hasan Uzunyayla darp, tehdit ve hakaretten 4 yıl 7’şer ay hapis cazasına çarptırıldı.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi, Ekşi ve Uzunyayla’nın 5’er yıl denetim altında bulundurulmalarına da karar verdi.

Adı CHP’den Tuzla veya Maltepe Belediye Başkan adaylığı için geçen Ekşi, Tuzla’nın Orhanlı Beldesi Belediye Başkanı olduğu dönemde yaptığı yolsuzluklar nedeniyle görevden alınmıştı.

2010 yılında “Arıtmanın kokusuna ve zehirli varillere hayır” kampanyası çerçevesinde Valilikten izinli stantlarında imza toplayan DSP İlçe Örgütü üyeleri; Cemil Ekşi, Hasan Uzunyayla ve beraberindeki 30 kişinin baskınına uğramıştı. Saldırıda dönemin DSP İlçe Başkanı ve Çağdaş Tuzla Gazetesi Sahibi Halil Özen, eşi Gazeteci Hülya Özen ve olay sırasında 17 yaşında olan oğlu Yalçın Deniz Özen darp edilmiş; stand dağıtılmıştı. Saldırı kamuoyunda büyük ses getirmişti.

BEŞ YIL DENETİM ALTINDA

İstanbul Anadolu 8. Asliye Ceza Mahkemesinde 3 yıldır devam eden dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Mahkeme; Cemil Ekşi , Hasan Uzunyayla ve Adnan Başbuğ’un; Halil Özen, Hülya Özen ve Yalçın Deniz Özen’i darp , hakaret ve tehdit ettiklerini tespit ederek; sanıkları 4 yıl 7’şer ay hapis cezasına çarptırdı. Kararda, sanıkların şikayetçi Halil Özen ve Hülya Özen’e karşı tehdit suçunu işledikleri, Hülya Özen’i hep birlikte darp ettikleri, Halil Özen, Yalçın Deniz Özen ve Hülya Özen’e hakaret ettikleri sabit olduğundan her bir eylem için ayrı ayrı cezalandırıldıkları belirtilerek, 5 yıl denetim şartı da getirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Halil Özen; kararın yetersiz olduğunu, sanıkların bu eylemi bir baskın biçiminde ve bellerinde silahlarla gerçekleştirdiklerini, eşinin ve kendisinin darp edildiğini, bu cezaların gerçekleşen eylemin karşılığı olamayacağını ifade ederek karara itiraz edeceklerini belirtti.

ŞİMŞEK SALDIRIYI SAVUNMUŞTU

Saldırıdan sonra dönemin CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, kendisini ziyaret eden DSP İl Başkanı Ercüment Tahiroğlu ve beraberindeki heyete:  Halil Özen’in gazeteci olduğunu, Ekşi hakkında  zehirli varillerle ilgili sürekli haberler yaptığını vurgulayarak;  “Kalemşör de, silahşör de benim için birdir! Kurşun pankartla da atılır, namludan da çıkar… İkisi de mermi atmaktır!” diyerek Ekşi ve Uzunyayla’yı savunmuştu.

ÇETE KURMAKTAN YARGILANIYOR

Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen bir operasyonla 30 arkadaşıyla birlikte gözaltına alınıp 2 ay tutuklu kalan Ekşi, denetimli serbestlik düzenlemesinden yararlanarak salıverilmişti. Çete kurarak, sahte faturalarla başkanlığını yaptığı Orhanlı Belediyesini dolandırmak suçundan 50 yıla kadar hapis cezası istenen Ekşi’nin davası halen  Kartal 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.  Ekşi’nin, bazı dosyaları da Yargıtay’da temyizde bulunuyor. Ayrıca; Sayıştay’ın 2008 yılında  Orhanlı Belediyesine sahte faturalarla kırtasiye ve kömür alımları yapmaktan 2 tirilyonluk mahkumiyet kararı bulunuyor. Cemil Ekşi, ANAP’tan Orhanlı Belde Belediye Başkanı olduğu dönemde bölgesinde zehirli varillerin  bulunmasıyla gündeme gelmiş, yargılanmış, yasalarda böyle bir suç düzenlenmediği için ceza almamıştı. Bu olaydan sonra CHP’ye  geçen Ekşi’nin rozeti Deniz Baykal tarafından bizzat takılmıştı. Halil Özen’in, Cemil Ekşi’yle ilgili yaptığı yolsuzluk haberleri kamuoyunda gündem yaratmış,  Ekşi, belediye başkanlığı görevinden alınmıştı. CHP’den Tuzla Belediye Başkan Adayı olan Cemil Ekşi, seçimi kaybetmiş ardından CHP İl Başkan Yardımcılığı ve CHP Tuzla İlçe Başkanlığı görevini  yürütmüştü. Ekşi’nin adı  Gürsel Tekin’e en yakın isimler arasında geçiyor.

KILIÇDAROĞLU ‘ADAY OL’ DEDİ Mİ?

Cemil Ekşi’nin geçtiğimiz günlerde CHP MYK ve Kılıçdaroğlu tarafından Ankara’ya çağrılıp Tuzla  Belediye Başkan adayı olması istendiği basına yansımıştı. Son yerel seçimlere CHP adayı olarak girip seçimi kaybeden Ekşi’nin hakkında devam eden yolsuzluk davalarının yanı sıra, gazeteci bir kadını darp ve tehdit ettiği için hüküm giymesinin bu süreci nasıl etkileyeceği ilçede merak konusu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nakışçılar birlik için sahaya çıktı

SONRAKİ HABER

‘Sinema krizden beslenir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa