25 Kasım 2013 19:14

Redhack operasyonunda gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı

Redhack Operasyonu'nda gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 14 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Barış Atay dahil 9 kişi akşam saatlerinde bırakılırken 5 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sev edilmişti.

Redhack operasyonunda gözaltına alınanların tamamı serbest bırakıldı
Paylaş

'Redhack' ve 'Anonymous' soruşturmasında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 14 kişinin tamamı serbest bırakıldı. Barış Atay dahil 9 kişi akşam saatlerinde bırakılırken 5 kişi tutuklama talebiyle mahkemeye sev edilmişti.

TWİTTER’DA SES GETİRDİ
RedHack: Bugunku birlik ve dayanisma ruhunu Gezi Sehitlerimizin ve tutsaklarimizin davalarina tasimaliyiz.Hayat paylasinca guzel dostlar
Çapulcuzade Che: #RedHack davasından öğrendiğim; Türkiye'de hukuk kamuoyu oluşturduğun da kahraman. Oluşturamadığında ise terörist yapar.
Evren Julide Koc: #BarısAtaySerbest sesini redhack sözcüsüne benzetip almışlar, gözleri benzemiyor diye bıraktılar, yargıya gel!

BARIŞ ATAY MEDYAYI ELEŞTİRDİ

Adliye çıkışında açıklamalarda bulunan Atay, medyayı eleştirdi. Atay, "Bugün bu ülkede bu iktidar veya iktidar erk, insanları hedef gözeterek veya herhangi bir delil göstermeden canlarının istediği gibi gözaltına alıyorsa şimdiye kadar Reyhanlı'da, Roboski'de, Hopa'da, Armutlu'da, ODTÜ'de, Gezi'de…herhangi bir haber yapmadığınız için gözünüzü kapatıp kulağınızı tıkadığınız için oldu. Şu anda herhangi bir şekilde bilgi alınamayan insanlar, bu sayede davalara konu oluyorlar. Bu sayede ne olacağı belli olmayan davalarla tutsak ediliyorlar" diye konuştu.

ATAY, ADLİYE SALONUNDA HAYAT TV'YE BAĞLANDI

Barış Atay serbest kalır kalmaz Hayat TV'nin canlı yayınına bağlanarak duygularını aktardı: "Zaten hukuksuz bir soruşturmaydı. Ne olduğunu bilmediğimiz bir şey için 4 gündür tutuluyoruz. Tutuklanmak için mahkemeye sevk edilen arkadaşlarımız var. Onlar için de burada bekleyeceğiz."

ORDUSPOR TARAFTARI DA GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA

Bu arada, Redhack operasyonu kapsamında Ordu'da gözaltına alınarak Ankara'ya götürülen 24 yaşındaki E.B.'nin Sosyalist Orduspor taraftar grubu yöneticisi olduğu öğrenildi.
E.B.'nin bir çağrı merkezinde çalıştığı, bilgisayar ve web işleriyle ilgilendiği öğrenildi. Kişisel bir web sitesi de bulunan E.B.'nin bu sitede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili bazı eleştiri niteliğinde yazılar yazdığı gözlendi. Grafik tasarım ve web tasarımı konusunda tecrübeli olan E.B.'nin hobi amaçlı bu işleri yaptığı da ileri sürüldü. E.B.'nin gözaltına alındığını öğrenen Orduspor taraftarları ise sosyal medyada örgütlenerek tepkilerini dile getirdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana Belediyesi 8 mahalleyi cezalandırdı

SONRAKİ HABER

İşçilere izin verip fabrikayı boşalttılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...